SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'ın işgalci yönetimi: Kefe'deki patlamada bir kişi öldü

Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde yönetimi, Kefe’deki patlamada bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 kişinin yaralandığını öne sürdü. Öte yandan yerel kaynaklar, gece boyunca birçok ambulansın Kefe Limanı’na girip çıktığını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'ın işgalci yönetimi: Kefe'deki patlamada bir kişi öldü

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kefe (Feodosiya) kentindeki limanda demirli şekilde duran Ropucha sınıfı Novoçerkassk savaş gemisinde, 25 Aralık’ı 26 Aralık’a bağlayan gece şiddetli patlamalar meydana geldi. Patlama sonucu liman yakınlarında bulunan evlerde camlar kırıldı. İşgalci yönetim patlama nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 kişinin yaralandığını öne sürdü.

Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov bu sabah yaptığı açıklamada, Kefe'ye bir saldırının düzenlediği aktararak; liman etrafındaki bölgenin kordon altına alındığını bildirdi. Daha sonra işgalci yetkili, Rus savaş gemisinde meydana gelen patlama nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin yaralandığını ve ayrıca liman yakınlarında bulunan 6 binanın zarar gördüğünü ileri sürdü.

İşgalci yönetimin açıklamalarına göre, Kefe Limanı yakınlarındaki evlerden yaklaşık 350 kişi tahliye edilerek geçici barınaklara yerleştirildi.

RUSYA GERÇEK KAYIPLARI GİZLİYOR

Öte yandan yerel sosyal medya kanallarında; işgalcilerin büyük sayıda can kaybı verdiği ve gece saatlerinde limana çok sayıda ambulansın girip çıktığı aktarıldı.

UKRAYNA RUS ÇIKARMA GEMİSİNİ VURDU

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk, Ukrayna'nın Rusya'ya ait bir çıkarma gemisini vurduğunu duyurdu. Olesçuk yaptığı açıklamada, "Rusya'nın filosu azalıyor... Ukrayna Hava Kuvvetleri pilotlarına ve bu görevde yer alan herkese teşekkür ediyorum!" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.