SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da Rus işgalcilere ait mühimmat deposunda patlama!

Rus işgali altındaki Kırım'da Canköy'den 25 kilometre uzaklıkta işgalci Rus ordusunun kullandığı bir mühimmat deposu infilak etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da Rus işgalcilere ait mühimmat deposunda patlama!

Kırım’ın Canköy bölgesinde 24 Temmuz 2023 tarihi sabah saatlerinde işgalcilere ait bir mühimmat deposu imha edildi. Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, bu kapsamda 11 insansız hava aracının düşürüldüğünü ileri sürdü.

İşgalci yönetim, Canköy bölgesine 25 kilometre mesafedeki patlamanın ardından bazı köylerde tahliye başlattıklarını duyurdu. Öte yandan, Kırım’dan yerel sosyal medya hesapları, işgalci Rusların askeri hava üssünün bulunduğu alanda patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi.

UKRAYNA ORDUSU, KIRIM'IN BÜYÜKONLAR KASABASINDAKİ İŞGALCİLERE AİT MÜHİMMAT DEPOSUNU DA VURMUŞTU

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kurman (Krasnogvardeyskoye) bölgesinde 22 Temmuz 2023 tarihinde patlama sesleri duyulmuştu. Yerel sakinler, bölgede bulunan bir petrol deposunun ve hava üssünün üzerinde dumanların yükseldiğini bildirmişti. İşgalci yönetim, bölgede bulunan bir mühimmat deposuna saldırı düzenlendiğini ileri sürdü. Bir süre sonra Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Kırım’da işgalci Ruslara ait askeri hedefleri vurduklarını teyit etti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Dairesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Savunma kuvvetleri, Kırım’ın Kurman bölgesindeki Büyükonlar (Oktyabrskoye) kasabasında Rus ordusuna ait yakıt deposu ve mühimmat deposunu imha etti” ifadelerine yer vermişti.

İŞGALCİLER TAHLİYE BAŞLATTI

Kırım’ın Kremlin kuklası yönetimi, 22 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Kurman bölgesindeki “altyapı tesislerine” SİHA saldırısının düzenlendiğini iddia etmişti. Daha sonra işgalciler, bir mühimmat deposunun isabet aldığını ve cephaneliğin infilak etmesi nedeniyle 5 kilometre çevrede bulunan tüm yerleşim yerlerinde yaşayan insanların tahliye edileceğini duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.