SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da işgalcilere ait iletişim merkezi vuruldu!

Rus işgali altındaki Kırım'da gece saatlerinde bir çok patlama sesi duyuldu. Ateş direniş hareketi, işgalcilere ait bir askerî iletişim merkezinin imha edildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da işgalcilere ait iletişim merkezi vuruldu!

Rus işgali altındaki Kırım’ın farklı yerlerinde, 23 Mayıs’ı 24 Mayıs’a bağlayan gece patlama sesleri duyuldu. İşgalci yönetim gece saatlerinde Yarımada'ya füze saldırısının düzenlendiğini ileri sürerek füzelerin Karadeniz üstünde düşürüldüğünü iddia etti.

Kırım’da gece saatlerinde Akmescit (Simferopol), Sak, Aluşta, Yalta, Canköy ve Kezlev’de (Yevpatoriya) patlama sesleri duyuldu. Ayrıca yerel sosyal medya haber kanallarında Aluşta yakınlarında meydana gelen patlamanın görüntüleri paylaşıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı konuya ilişkin olarak bu sabah yayımladığı açıklamada Karadeniz üzerinde 3 füzenin düşürüldüğünü ve Kırım yakınlarındaki karasularında bir dizi insansız deniz aracının imha edildiğini ileri sürdü.

İŞGALCİLERE AİT İLETİŞİM MERKEZİ İSABET ALDI

Öte yandan Rus işgali altındaki Kırım’da ve Herson bölgesinde faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, saldırı sonucu Rus işgal güçlerine ait bir iletişim merkezinin imha edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Ateş ajanları Aluşta'da Rus işgal güçlerinin iletişim merkezinin (28735 numaralı askerî birlik) vurulduğunu bildiriyor.” denildi.

İlgili askerî üssün eski bir Ukrayna askeri üssü olduğu belirtilen açıklamada, “Ekipmanlarda ciddi hasar oluştuğu ve birçok kişinin öldüğüne dair bilgiler mevcut. Muhtemelen üssün kontrol merkezine isabet sağlandı." denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.