SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da icra memurları insanları Rus ordusu ile sözleşme imzalamaya zorluyor!

Cephede büyük can kayıpları veren Rusya asker bulmak için farklı yollara başvuruyor. Rus işgali altındaki Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde icra memurlarının, insanları borçların silinmesi karşılığında Rus ordusu ile sözleşme imzalamaya zorladığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da icra memurları insanları Rus ordusu ile sözleşme imzalamaya zorluyor!

Rus işgali altındaki Kırım’da ve Herson bölgesinde faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde icra memurlarının insanları borçlarının silinmesi karşılığında Rus ordusu ile sözleşme imzalamaya zorladığını bildirdi. 

KIRIM'DA İCRA MEMURLARI İNSANLARI RUS ORDUSU İLE SÖZLEŞME İMZALAMAYA ZORLUYOR!

Bu sabah sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "Akmescit (Simferopol) bölgesindeki muhbirimiz, Kırım’daki icra memurlarının insanlara borçların silinmesi karşılığında Rus ordusuna yazılma teklifi yaptığını bildiriyor. Bu askeri komiserliğin, polisin ve banka görevlilerinin katılımıyla çalışan bir baskı mekanizmasıdır" ifadelerine yer verildi.

Borçların silinmesi karşılığında orduya yazılmayı kabul edenlerin kısa süre içinde cepheye gönderildiği belirtilen açıklamada, “İnsanları bu tür kolay borçtan kurtulma teklifine kanmamaya çağırıyoruz. Çünkü bu hayatınıza mal olacak!” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.