SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Cephesi'nden Ukraynalı askerlere drone desteği

Kırım Cephesi girişimi, Rus işgalcilere karşı savaşan Ukrayna birliklere; askeri mühimmat, teçhizat, kişisel ürünler ve gıda malzemeleri başta olmak üzere destek olmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Cephesi'nden Ukraynalı askerlere drone desteği

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Milli Varlık Vakfı ve ASTEM Vakfının öncülüğünde Ukrayna Savunma Kuvvetlerini desteklemek, işgal altından kurtarılan ve devamlı Rus saldırıları altında olan cephe hattına yakın bölgelerdeki nüfusa insani yardım sağlamak amacıyla başlatılan Kırım Cephesi girişimi, cephede görev yapan Ukrayna birliklerine destek olmaya devam ediyor.

Kırım Cephesi girişimi, 1 Nisan 2024'te sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Azov Özel Amaçlı Tugayına 50 FPV-drone ve ilgili droneların etkinliğini aktarılacak güdüm çiplerinin sağlandığı aktarıldı. 

Açıklamada, “Bu destek, sadece teknik yardım değil, aynı zamanda ordumuzun kabiliyet ve verimliliğinin artırılmasıdır. Ordumuza inanıyoruz ve vatanımızı ile özgürlüğümüzü koruma konusunda onlara destek olmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.” ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.