SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadirovistler’e ait askeri araçlar, Kırım Köprüsü’nde kaza yaptı

İşgal altındaki Kırım ile Rusya’nın kara bağlantısını sağlayan Kırım Köprüsü’nde Kadirovistler’e ait askeri araçlar kaza yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2023 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kadirovistler’e ait askeri araçlar, Kırım Köprüsü’nde kaza yaptı

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen Kırım (Kerç) Köprüsü’nde, Çeçenistan'ın Kremlin kuklası lideri Ramazan Kadirov'u koruyan paramiliter örgüt "Kadirovistler"e (Kadirovcular) ait askeri araçlar zincirleme kaza yaptı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Baş Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  26 Mart’ta Kırım Köprüsü üzerinden işgal altındaki Kırım’a giden  34. Ayrı Motorlu Tüfek Tugayına ait 5 “Ahmad” zırhlı aracın zincirleme kaza yaptığı bildirildi. Kaza sonucu 4 aracın zarar gördüğü belirtildi.

Zırhlı araçların, Kırım üzerinden Herson bölgesine giderek Dnipro yönünde faaliyet gösteren Rus işgal birliklerine katılmaları beklendiği ancak kaza nedeniyle görevin tamamlanamadığı aktarıldı.

KADİROV'UN SAVAŞ SUÇLUSU BİRLİKLERİ

“Ahmad” zırhlı araçları, Rusya Ukrayna’ya geniş çaplı savaş başlattıktan sonra Kadirov’un talebi üzerine üretilmeye başladı. Ukrayna'da devam eden savaşta Çeçenistan'ın kukla lideri Kadirov ve Kadirovistler, ise en çok savaş suçu işleyenler arasında yer aldı.

Putin hayranı Kadirov, kendine bağlı Kadirovistler ile Ukrayna'da her türlü baskı, tecavüz ve yasa dışı fiili işlemeye devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.