SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalden sonra Kırım'daki yönetici makamlarının 50 bin uzmana ihtiyacı var!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilciliği, işgalden kurtarıldıktan sonra Kırım'da personel açığının 50 bin olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalden sonra Kırım'daki yönetici makamlarının 50 bin uzmana ihtiyacı var!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilciliği, Kırım’ın kurtarıldıktan sonra devlet kurumları için personel açığının 50 bin kişi olacağını duyurdu. Temsilcilik, "Bu rezervi, tamamen eski haline getirmek ve hatta artırmak için Ukrayna'nın yaklaşık 50 bin uzman eğitmesi gerekiyor" dedi.

Kırım’ın yeniden entegrasyonu için eğitim programlarının sunumu, 11 Mayıs 2023 tarihinde yapıldı. Etkinlikte, Kırım Daimi Temsilciliği ve Taras Şevçenko adına Kıyiv Ulusal Üniversitesi tarafından geliştirilen eğitim programları tanıtıldı. Yeni eğitim programlarında işgal sonrası yönetim sistemi üzerine çalışma yapıldı. Programın hem devlet memurlarına hem de kurtarılmış topraklarda çalışmak isteyen herkese yönelik olduğu aktarıldı.

Etkinliğin katılımcıları arasında Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilcilisi Tamila Taşeva, Taras Şevçenko adına Kıyiv Ulusal Üniversitesi Rektörü Şevçenko Vladimir Bugrov, Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrına Vereşçuk, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Oleksıy Kuleba bulundu.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, işgal altında Kırım ve Akyar’ın (Sivastopol) işgalden kurtarılmasına ve yeniden entegrasyon stratejisinin uygulanmasına yönelik eylem planının yeni adımını onayladı.

TAŞEVA: UKRAYNA'NIN TAARRUZUNDAN ÖNCE KIRIM'DA BÖLGE ASKERİ İDARESİ İÇİN ADAY SEÇİLMELİ

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, karşı taarruzdan önce Kırım’da bölge askeri idaresi başkanlığına bir aday seçilmesi gerektiğini söyledi. 

Ukrayna basını için köşe yazısı kaleme alan Taşeva, “Çalışmaların 9 yıldır işgal altında olan kurtarılmış Kırım'da yürütüleceği düşünüldüğünde, geleceğin uzmanları bu tür koşullarda çalışmanın özelliklerini dikkate alacak özel eğitimler almalıdır. Burada yöneticilerin ek eğitimine dikkat etmek önemli” dedi.

Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, temsilciliğin ortaklarıyla birlikte Kırım’da çalışmak üzere yetiştirilecek personel için eğitim programları hazırlandığını ifade etti. 

Taşeva, Kırım Daimi Temsilciliği ve Taras Şevçenko adına Kıyiv Ulusal Üniversitesi ile işgal sonrası çözümler üzerine eğitim programı geliştirildiğini ifade etti. Taşeva, eğitim programının misyonunu işgalden kurtarılan Kırım’da yönetim faaliyetlerinin yürütülmesi ve işgalin sonuçlarını ortadan kaldırmak için güçlü insan kaynaklarının oluşturulması olarak belirlendiğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.