SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesinin evine baskın!

Rus işgal güçleri, bugün Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Lemmar Yunusov'un evine baskın düzenledi. 

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2023 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2023 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesinin evine baskın!

Rus işgali altındaki Kırım'daki işgalci yönetim, Kırım Tatarlarına yönelik zulme devam ediyor. İşgalciler, bu sabah Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Lemmar Yunusov'un evinde arama yaptı.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatından yapılan açıklamada, işgalci Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlilerinin, bu sabah saatlerinde Akmescit bölgesi Çoyunçı (Urojaynoye) köyünde yaşayan Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Lemmar Yunusov'un evine baskın düzenlediği aktarıldı.

FSB’nin, Bahçesaray bölgesinde 23 Şubat 2023 tarihinde "demiryolu hattının kullanılamaz hale getirilmesi vakası" çerçevesinde arama düzenlediği belirtildi. Öte yandan, Yunusov, aramanın bir saat sürdüğünü ve FSB görevlilerinin bir şey bulamadığını anlattı. 

KIRIM'DA İŞGALCİLERİN DEMİRYOLU HATTI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Rus işgali altındaki Kırım’da faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, 24 Şubat 2023 tarihinde, işgalcilerin cepheye teçhizat ve mühimmat taşımak için kullandıkları Akmescit (Simferopol) yakınlarındaki (Bahçesaray bölgesi) demiryolu hattını, kullanılamaz hale getirdiğini açıklamıştı.

"DEMİRYOLU HATTINI KULLANILAMAZ HALE GETİRME" SUÇLAMASI DAHA ÖNCE DE YAPILDI!

İşgalciler, daha önce aynı suçlamayla Kırım Tatarı Edem Murtazayev, Ahtem İsmailov, Memet Aşurov’u alıkoymuştu. Kırım Tatarları sorguya çekildikten sonra serbest bırakılmıştı.
Ayrıca işgalciler, aynı vaka çerçevesinde Kırım Tatarı Abdullah Cemilov'un ve Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi Asan Abduramanov’un kardeşinin evlerinde arama yapmışlardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.