SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım Tatarı Memet Aşurov'un evine baskın düzenledi

Rus işgalciler, Kırım Tatarı Memet Aşurov'un evine baskın düzenledi. İşgalciler, Aşurov'u alıkoydu.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım Tatarı Memet Aşurov'un evine baskın düzenledi

İşgal altındaki Kırım’da Rus işgalciler, Kırım Tatarlarının evlerine baskınlar düzenlemeye devam ediyor. Rus işgalciler, Kırım’ın Kurman (Krasnogvardeyskoye) şehrinde, Kırım Tatarı Memet Aşurov’un evine baskın düzenledi ve arama yaptı. Aşurov, Akmescit’te (Simferopol) bulunan Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB) merkezine götürülmek üzere alıkonuldu.

İşgalciler, Memet Aşurov’u Akmescit (Simferopol) yakınlarında işgalcilerin cepheye teçhizat ve mühimmat taşımak için kullandıkları demiryolu hattını kullanılamaz hale getirmekle suçladı. Aşurov’un eşi, evlerinde en az 9 maskeli insanın arama yaptığını söyledi. İşgalciler, arama sırasında Memet Aşurov’a ait telefon, hafıza kartı ve kameralara el koydu.

"DEMİRYOLU HATTINI KULLANILAMAZ HALE GETİRME" SUÇLAMASI DAHA ÖNCE DE YAPILDI!

İşgalciler, 6 Mart 2023’de Kırım'ın Sudak şehrinde 37 yaşındaki Kırım Tatarı Edem Murtazayev'i alıkoydu. KTMM Başkanı Refat Çubarov, Edem Murtazayev’in, işgalcilerin cepheye teçhizat ve mühimmat taşımak için kullandıkları Akmescit (Simferopol) yakınlarındaki "demiryolu hattının kullanılamaz hale getirilmesi suçlamasıyla" alıkonulduğunu açıkladı. Evdeki güvenlik kameralarının görüntüleri incelendikten ve Murtazayev’in demiryolunda düzenlenen patlama sırasında evde olduğu tespit edildikten sonra işgalciler, Kırım Tatarını serbest bırakmıştı.

KIRIM'DA İŞGALCİLERİN DEMİRYOLU HATTI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Rus işgali altındaki Kırım’da faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, 24 Şubat 2023 tarihinde, işgalcilerin cepheye teçhizat ve mühimmat taşımak için kullandıkları Akmescit (Simferopol) yakınlarındaki demiryolu hattını, kullanılamaz hale getirdiğini açıklamıştı.

MEMET AŞUROV SERBEST BIRAKILDI!

Kırım Dayanışma, Kırım'ın Kurman'da (Krasnogvardeyskoye) sabah aramaları sırasında gözaltına alınan Memet Aşurov, alıkonulduğu Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) Simferopol'deki merkezinde serbest bırakıldı. 

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Avukat Edem Semedlâyev’in alıkonulan Memet Aşurov ile görüşmesine izin vermedi. Avukat Edem Semedlâyev, "Sabah saat 9'dan itibaren FSB binasındaydım ve FSB memurlarına birçok kez Memmed Aşurov'u bulmak için sorular sordum. Defalarca yapılan itirazlardan sonra bir kişi çıkıp Memet Aşurov'un tanık olarak sorguya çekildiğini ve ardından dedektiflerin onunla bir dizi soruşturma yürüttüğünü söyleyerek kendisini hukuk danışmanı olarak tanıttı. FSB memuru bana Aşurov’un tıbbi veya yasal yardıma ihtiyacı yok dedi” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.