SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım’daki Ukrayna Ortodoks Kiliselerine baskı uyguluyor

Kırım’ın işgalci yönetimi, Kezlev’de (Yevpatoriya) bulunan Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Kutsal Haç Kilisesini yıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım’daki Ukrayna Ortodoks Kiliselerine baskı uyguluyor

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi Kezlev’de (Yevpatoriya) bulunan Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Kutsal Haç Kilisesini sökmeye başladı. Halihazırda kilisenin kubbesi kaldırıldı ve üst kısmı da sökülmeye başladı.

Rusya Kırım'ı işgal ettikten sonra Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne bağlı din adamlarına ve ibadethanelerine baskı uyguluyor. Sözde mahkeme 2019 yılında Kezlev’deki Kutsal Haç Kilisesini yıkma kararı almıştı. Öte yandan işgalcilerin baskısına ve tehditlerine rağmen kilise topluluğu ibadethaneyi yıkmaya reddetti ve sözde mahkemenin kararına itiraz etti. 

Basın kuruluşu Golos Krıma (Kırım Sesi), bugün yayımladığı haberde işgalcilerin Kutsal Haç Kilisesini sökme işlemlerine başladığını aktardı. Halihazırda kilisenin kubbesi kaldırıldığı ve üst kısmının da söküldüğü kaydedildi.

İŞGALCİLERDEN UKRAYNA ORTODOKS KİLİSESİNE BAĞLI İBADETHANELERİNE BASKI

Bilindiği üzere, 2023 yılında işgalciler Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Akmescit’teki (Simferopol) Aziz Vladimir ve Olga Kilisesini gasp etti. Rus işgal güçleri kiliseye baskın düzenleyerek ibadethaneye ve içindeki tüm mallara el koymuştu. Nisan 2024’de işgalciler kilisenin kubbesini kaldırmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.