SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım’da, “Rus ordusunun itibarını zedeleme” suçlamasıyla binden fazla kişi hakkında dava açtı

Rus işgali altındaki Kırım’da işgalciler “Rus ordusunun itibarını zedeleme” suçlaması çerçevesinde binden fazla Kırım sakinine karşı dava açtığını aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım’da, “Rus ordusunun itibarını zedeleme” suçlamasıyla binden fazla kişi hakkında dava açtı

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım’da Rus işgal yönetiminin “Rus ordusunun itibarını zedeleme” suçlamasıyla Ukrayna’ya destek veren binden fazla Kırım sakinine karşı dava açtığını bildirdi.

Kıyiv’de bu yıl 7 defa düzenlenen geleneksel Kıyiv Buketi Sahnesi (Bouquet Kyiv Stage) Festivali kapsamında “Kırım. Siyasi ve Kültürel İhtiyaçlar” başlıklı tartışma paneli gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal katıldılar.

Panelde konuşan Tamila Taşeva, “İşgalcilerin Kırım’ı yok etmeye çalışmasına rağmen o hayatta. Kırım’daki olayları takip ediyoruz. Bunlara Rus ordusunun itibarını zedeleme” suçlamasıyla açılan düzmece davalar da dahil. Ukrayna bayrakları açtıkları, işgali kınadıkları, işgalcilere karşı direndikleri için binden fazla vatandaşımız hakkında bu suçlama çerçevesinde dava açıldı.Dolayısıyla Kırım hayatta ve geri dönüşümüzü bekliyor.” dedi.

Kırım’ın Kırım Tatarları, Karaylar ve Kırımçaklar olmak üzere üç yerli halkın anavatanı olduğunu hatırlatan Taşeva, işgalci Rusya’nın Yarımada’yı bir askeri üsse dönüştürdüğünü ve oradan Ukrayna’daki yerleşim yerlerini bombaladığını kaydetti.

Refat Çubarov yaptığı konuşmada Kırım’ın Kırım Tatar halkının vatanı ve Ukrayna’nın ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti.

KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Ukrayna’nın egemen bir Avrupa devleti olmak istiyorsa Kırım'dan ve işgalin ilk gününden itibaren daha iyi bir yaşam ve özgürlük umudunu Ukrayna’nın Kırım üzerindeki kontrolünün yeniden sağlanmasına bağlayan insanlarından vazgeçemeyeceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.