SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kerç Köprüsü'nü korumak için önlemler almaya devam ediyor

Rus işgal güçleri, Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettikleri Kerç Köprüsü’nü (Kırım Köprüsü) Ukrayna saldırılarından korumak için yeni önlemler alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kerç Köprüsü'nü korumak için önlemler almaya devam ediyor

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi, Rusya’nın Yarımada'yı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ile teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’nü (Kırım Köprüsü) Ukrayna'nın insansız deniz araçlarından (İDA) korumak için farklı önlemler almaya devam ediyor.

Araştırmacı Gazetecilik Merkezi, işgalcilerin Kerç Köprüsü'nün beton desteklerine saldırılarından korumak için tasarlanmış metal çitler kurduğunu aktardı.

Araştırmacı Gazetecilik Merkezinin bugün yayınladığı habere göre, Rusya, Kerç Köprüsü'nün beton desteklerine su altı ve su üstü insansız hava araçlarının saldırılarından korumak için tasarlanmış metal çitler kuruyor. Halihazırda çitlerin uzunluğunun 600 metreye ulaştığı aktarıldı.

Bunun dışında köprüye paralel olarak denizde birbirine beton tetrapodlar ve birbirine kaynaklanmış tanksavar "kirpilere" benzer metal yapıların yerleştirildiği belirtildi.

Gazeteciler, Tuzla Adası’nın güney tarafında konuşlandırılan Rus hava savunma sisteminin yerini tespit ettiklerini bildirdi. Pantsir-S1 kundağı motorlu hava savunma sisteminin sahilde neredeyse köprünün altında konuşlandırıldığını aktaran gazeteciler, Tuzla Adası’nın kuzey tarafında Pantsir-S1M modernleştirilmiş bir hava savunma sisteminin konuşlandırıldığını hatırlattı.

Ayrıca işgalcilerin Kerç Köprüsü'nün güney tarafı boyunca bir düzine kadar gözlem noktası, makineli tüfek ve kamuflaj ağlarıyla kaplı hava savunma mevzileri kurduğu belirtildi.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA KÖPRÜ YIKILABİLİR

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürü Kırılo (Kyrylo) Budanov, Temmuz 2024’te yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Kerç Köprüsü’nü yıkma operasyonu üzerinde çalıştığını açıkladı.

Budanov, kendisine yöneltilen Kerç Köprüsü'nün önümüzdeki birkaç ay içinde yıkılıp yıkılmayacağı sorusunu ise, "İhtimal var." şeklinde yanıtladı.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne, Ukrayna tarafından 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de ve ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.