SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kerç Köprüsü'ne paralel olarak bir yapı inşa ediyor

Rus işgal güçleri, Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettikleri Kerç Köprüsü’nü (Kırım Köprüsü) Ukrayna saldırılarından korumak için yeni bir yapı inşa etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kerç Köprüsü'ne paralel olarak bir yapı inşa ediyor

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi, Rusya’nın Yarımada'yı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ile teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’nü (Kırım Köprüsü) Ukrayna'nın insansız deniz araçlarından (İDA) korumak için farklı önlemler alıyor.  Köprü önünde mavnalardan oluşan bir engel hattı oluşturan işgalcilerin şimdi de köprüye paralel olarak bir yapı inşa ettikleri öğrenildi.

Sosyal medya üzerinde faaliyet gösteren Krımskiy Veter (Kırım Rüzgarı) haber sayfası, işgalcilerin Kerç Köprüsü boyunca paralel köprüye benzer bir yapı inşa ettiğini bildirdi. Yapının amacının ise henüz bilinmediği belirtildi.

Bazı uzmanlar, yeni yapının Kerç Köprüsü'nün olası Ukrayna saldırılarına karşı korumasını artırmak için kullanılabileceğine dikkat çekti.

ÜÇ SIRALIK BARİYER HATTI

Öte yandan uydudan çekilen görüntülerde işgalcilerin köprünün kuzey tarafında mavnalardan oluşan üç sıra bariyer inşa ettikleri görünüyor.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA KÖPRÜ YIKILABİLİR

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürü Kırılo (Kyrylo) Budanov, Temmuz 2024’te yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Kerç Köprüsü’nü yıkma operasyonu üzerinde çalıştığını açıkladı.

Budanov, kendisine yöneltilen Kerç Köprüsü'nün önümüzdeki birkaç ay içinde yıkılıp yıkılmayacağı sorusunu ise, "İhtimal var." şeklinde yanıtladı.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne, Ukrayna tarafından 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de ve ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.