SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler bu yıl içinde 25 Kırımlı siyasi tutsağı Rusya'daki cezaevlerine sürdü

KrımSOS İnsan Hakları Merkezi, 2023 yılının başından bu yana, en az 25 Kırımlı siyasi tutsağın yasa dışı olarak Rus işgali altındaki Kırım’dan Rusya’ya nakledildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler bu yıl içinde 25 Kırımlı siyasi tutsağı Rusya'daki cezaevlerine sürdü

Rus işgali altındaki Kırım’da düzmece suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatarları ve Ukrainlere baskılar devam ediyor. KrımSOS İnsan Hakları Merkezi, 2023 yılının başından bu yana en az 25 Kırımlı siyasi tutsağın yasa dışı olarak Rusya’daki cezaevlerine sevk edildiğini açıkladı.

KrımSOS İnsan Hakları Merkezi, “İşgalciler, rejimle aynı fikirde olmayan aktivistleri Kırım'ı terk etmeye zorlamak için şiddet kullanıyor. Tüm dünyanın gözü önünde maalesef boyutları giderek büyüyen hibrit bir sürgün yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİLER KIRIMLILARI SÜRGÜN EDİYOR

Açıklamada, Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde mahkum edilen siyasi tutsaklar; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un, 2 Elim 2023 tarihinde işgal altındaki Kırım’dan yasa dışı olarak Rusya'daki cezaevlerine sevk edildiğini hatırlatarak işgalci yönetiminin söz konusu eylemlerinin sürgüne eşdeğer suç teşkil ettiğini vurgulandı.

KrımSOS İnsan Hakları Merkezi, “Mahkum edilen Kırımlıları Rusya topraklarına sevk etmek neden suç sayılıyor? Cenevre Sözleşmesi'ne göre işgal altındaki ülkede alıkonulan kişiler ve mahkûmiyet halinde cezasını da işgal altındaki topraklarında çekmesi gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.