SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Kırım'da yaralı askerler için sahra hastanesi kurdu

Ukrayna’da büyük kayıplar veren Rusya, çok sayıdaki yaralı askerini tedavi etmek için işgal altındaki Kırım’da sahra hastanesi kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Kırım'da yaralı askerler için sahra hastanesi kurdu

Ukrayna’da büyük kayıplar veren Rusya, yaralı askerleri tedavi etmek için hastanelerde yer bulamıyor. İşgal altındaki Kırım’da birçok hastanenin Rus ordusuna hizmet etmesine rağmen yaralanan Rus askerleri tedavi etmek için yine de hastaneler yetersiz kalıyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, işgalcilerin yarımadada bir sahra hastanesi kurduğunu bildirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı dün akşam yaptığı açıklamada, “Rus işgal güçleri büyük can kayıpları vermeyi sürdürüyor. Geçici işgal altında bulunan bölgelerdeki hastaneler yaralılarla dolup taşıyor.” denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, hastaneler yetersiz olduğu için işgalcilerin, Akmescit (Simferopol) bölgesindeki bir yerleşim yerinde yaralı Rus askerleri için bir sahra hastanesi kurduğunu aktardı. Sahra hastanesinde yaklaşık 100 Rus askerinin tedavi gördüğü belirtildi.

KIRIM’DAKİ HASTANELER RUS ORDUSU İÇİN KULLANILIYOR

Kırım’ın işgalci yönetimi, yarımadadaki çoğu sivil hastaneyi Rus işgal ordusunun ihtiyaçları için kullanıyor. Özellikle Kırım’ın kuzeyinde bulunan hastaneler, yaralı Rus askerleriyle dolup taştığı için yerel halka uygun tıbbi hizmet sağlanamıyor.

Ocak 2023’te Akyar’ın sözde Valisi Mihail Razvojayev, kentte 150 yatak kapasiteli askeri hastanenin inşa edilmeye başlandığını bildirmişti.

KIRIM'DA SİVİLLER İLAÇ BULAMIYOR!

Ayrıca, Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci yönetimin önceliği, Rus ordusu askerlerinin tedavisine vermesi nedeniyle siviller için ilaç kıtlığının giderek arttığı aktarılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.