SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Çongar'da yeni bir tutukevi açtı!

Savaş suçlusu Rusya, Kırım ve Ukrayna'nın güneyinde yasa dışı bir şekilde alıkoyduğu kişileri Çongar'daki yeni tutukevine nakletmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Çongar'da yeni bir tutukevi açtı!

Rusya, işgal altında tuttuğu Herson’un Geniçesk bölgesi Çongar köyünde yasa dışı bir şekilde yeni bir tutukevi açtı. İşgalcilerin, yasa dışı açtığı tutukevine, Kırım'daki bazı siyasi tutsakları nakledeceği ifade edildi.

Kırım İnsan Hakları Grubu, yeni tutukeviyle ilgili bilgileri paylaştı. İşgal altındaki Kırım ile birlikte Herson ve Zaporijjya'da alıkonulan siyasi tutsakların bu tutukevine nakledileceği öğrenildi. Ayrıca, şimdiden sözde Numan Çelebicihan Taburu davasında alıkonulan 10 kişi buraya götürüldü.

İŞGALCİ RUSYA, ÇONGAR'DA YENİ BİR TUTUKEVİ AÇTI

Kırım İnsan Hakları Grubu, işgalcilerin Kırım'daki sözde mahkemelerde "Numan Çelebicihan Taburu davası" çerçevesinde alıkoyduğu kişilerin özellikle bu tutukevine nakledildiğini kaydetti. 

Rusya'nın Ukrayna topraklarının tamamına karşı işgal girişimi ve saldırılara başladığı Şubat 2022'den bu yana, Ukrayna'nın işgal edilen bölgelerinden Ruslar tarafından kaçırılan kişilerin özellikle Akmescit'teki 2 numaralı tutukevine gönderildiğini belirten Kırım İnsan Hakları Grubu, bu çerçevede özellikle Herson ve Zaporijjya'dan en az 110 kişinin alıkonulduğunu kaydetti.

Akmescit'te açılan 2 nolu tutukevi Ağustos 2022'de işgalciler tarafından inşa edildi. İşgalci FSB güçlerinin gözetimindeki tutukevinde, Herson  ve Zaporijjya'dan savaş suçlusu Rus güçleri tarafından kaçırılan kişiler bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.