SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'ın Kerç şehrinde patlama sesleri!

Rus işgali altındaki Kırım'ın Kerç şehrinde gece düzenlenen saldırıda 4 tekne, 2 feribot ve bir bot hasar gördü. Saldırıda 5 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'ın Kerç şehrinde patlama sesleri!

Rus işgali altındaki Kırım'ın Kerç kentinde 29 Mayıs'ı 30 Mayıs'a bağlayan gece patlama sesleri duyuldu.

Sosyal medya üzerinde faaliyet gösteren Astra haber sayfası, Kerç'e gece düzenlenen saldırı sonucunda 4 tekne, 2 feribot ve Meçta isimli bir pilot botun hasar gördüğünü aktardı. Ayrıca, saldırı esnasında 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gece düzenlenen saldırıda roketin isabet ettiği pilot botun isminin "Meçta" olduğu kaydedildi. Astra, mürettebatın botu terk edebildiğini ve herhangi bir yaralanma olmadığını aktardı. Saldırıda  "Meçta" botunun yanı sıra "Konro Treyder" ve "Avangard" gemileri de hasar gördü. "Konro Treyder" gemisinin mürettebatından bir kişi; "Avangard"dan ise 4 kişinin yaralandığını bildirdi.

UKRAYNA İSTİHBARATI, SALDIRILARI DOĞRULADI

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR), Ukrayna donanmasına ait "Magura V5" insansız hava araçlarının Kezlev (Yevpatoria) bölgesinde işgalcilere ait 2 bota saldırı düzenleyerek hasar verdiğini bildirdi. Ukrayna istihbaratı, Rus işgalcilere ait iki adet KS-701 "Tunets" yüksek hızlı nakliye çıkarma gemisinin imha edildiğini doğruladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.