SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'da toplu su kesintileri!

Rus işgali altındaki Kırım'ın su altyapısı, işgalin bir sonucu olarak zorluklarla karşılaşmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 22:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'da toplu su kesintileri!

Rus işgali altındaki Kırım'da büyük su kesintileri yaşanıyor. Yarımada'da su dağıtımı toplu olarak kesintiye uğradı.

Rusya'nın işgalci yönetimi tarafından organize edilen “Water of Crimea” şirketinin yaptığı açıklamada, boru hattında meydana gelen kaza ve onarım çalışmaları gerekçe gösterilerek Yarımada'daki birçok bölgede su kesintileri yaşandığı belirtildi.

Rusya'nın yalnızca askerîleşmeyi hedefleyerek 2014 yılında bu yana işgal altında tuttuğu Kırım'da, Kezlev (Yevpatoriya), Akmescit (Simferopol), Aluşta, Canköy, Kerç, Krasnoperekop, Kefe (Feodosia) kentlerine balğı çok sayıda mahalle ve köyde toplu olarak sular kesildi.

İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM'DA SU KRİZİ

Kırım Tatar Kaynak Merkezi Çevre Koruma ve Sürdürülebilir Kalkınma Uzmanlar Konseyi Üyesi Prof. Dr. Yevgen Hlobıstov (Yevhen Khlobystov), 2014 yılından bu yana Rus işgali altında bulunan Kırım'da, kurak havanın hâkim olması durumunda bu sonbaharda su krizinin ortaya çıkabileceğini açıklamıştı.

Prof. Dr. Hlobıstov, Kırım'da su tedarikiyle ilgili sorunların, Yarımada'daki işgal yetkililerin mevcut tatlı suyu adaletsiz bir şekilde dağıtması ve öncelikle Rus ordusunun konuşlandığı bölgeler ile Yalta, Kezlev (Yevpatoria) ve Kefe (Feodosia) tatil beldelerine tedarik etmesi nedeniyle daha da arttığını kaydetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.