SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'da kaçırılan 21 kişinin akıbeti hala bilinmiyor!

İşgal altında bulunan Kırım'da, Rusya tarafından yürütülen adam kaçırma olayları sonucunda 21 kişinin akıbetinin bilinmediği aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'da kaçırılan 21 kişinin akıbeti hala bilinmiyor!

Kırım Tatarlarının anavatanı Kırım'ın, Rusya tarafından işgalinden bu yana kayıplar ve adam kaçırmalar olağan hale geldi.  Kırım Tatar Kaynak Merkezi, 15’i Kırım Tatar temsilcisi olmak üzere, 21 kişinin işgal sırasında şüpheli şekilde kaybolduğunu ve haklarında hala herhangi bir bilgi olmadığını açıkladı.

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, 11 Nisan 2016 tarihinde Kırım Tatarı Arsen Aliyev'in Saki şehrindeki otogarda kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmasının üzerinden 7 yıl geçtiğini hatırlattı. İşgal altındaki Kırım'da Aliyev’in kaçırılmasına ilişkin dava açılsa da 7 senedir nerede olduğu hakkında hala bir bilgi yok.

Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu ve Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi Ervin İbragimov, 2016 yılında işgal altında bulunan Kırım’daki evinin önünden işgalciler tarafından kaçırıldı. Tam 7 yıl geçmesine rağmen Ervin İbragimov’dan hiçbir haber alınamadı.

Kırım Tatar Kaynak Merkezinin açıkladığı Kırım'da kaçırılan 21 kişinin isimleri şöyle:

"Rizvan Abduramanov, Marsel Alyautdinov, Eskender Apselyamov, Arsen Suyunov, Aripov Şevket, İvan Bondarets, Valeriy Vaşçuk, Maksim Kaplienko, Fedor Kostenko, Klapova Katerina, Çerniş Vasıl, Marlen Şevket, Arsen Aliyev, Muhtar Arislanov, Ruslan Ganiev, İslam Cepparov, Seyran Zinedin, Ervin İbragimov, Cevdet İslamov, Arlen Terehov, Timur Şaymardanov"

Devamlı olarak Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve diğer uluslararası platformlarda, işgal edilen Kırım’daki insan hakları ihlalleri hakkında bilgi verdiklerini belirten Kırım Tatar Kaynak Merkezi, yaptığı açıklamada, Kırım’daki baskıları ve Kırım Tatarları ile Ukrainleri korkutma yöntemi olarak kullanılan ev aramalarını, tutuklama ve insan kaçırmaları kınadıklarını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.