SON DAKİKA
Hava Durumu

Geniçesk bölgesindeki köprüde patlama!

Ukrayna'nın Herson bölgesinde Rus işgalindeki Geniçesk kentinde yer alan köprüde patlama meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2023 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2023 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Geniçesk bölgesindeki köprüde patlama!

Ukrayna'nın Herson şehrinde Rus işgali altında bulunan Geniçesk bölgesinde yer alan köprüde bugün bir patlama meydana geldi.

İşgalci Rusya'nın atadığı sözde Herson Valisi, Rus işbirlikçi Volodımır Saldo, bugün gerçekleşen patlamanın, Geniçesk’i Arabat Dili'ne bağlayan boğaz üzerinde bulunan köprüde meydana geldiğini dile getirdi.

GENİÇESK'TEKİ KÖPRÜYE 12 FÜZE FIRLATILDI!

İşbirlikçi Saldo, köprüye 12 füze fırlatıldığını ve bunların 9’unun düşürüldüğünü ileri sürdü. İşgalciler saldırıda, köprünün üzerinden geçen bir kişinin yaralandığını iddia etti. Öte yandan, bölgedeki doğal gaz boru hattının patlamada hasar gördüğü öğrenildi. 

ÇONGAR KÖPRÜSÜ YİNE VURULDU

Rus işgali altındaki Kırım’ı, Herson bölgesi ile bağlayan Çongar Köprüsü de bugün saldırıya uğradı. Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi, köprünün Ukrayna tarafından bombaladığını ileri sürdü.

Rus işgali altındaki Kırım'ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, “Kırım’ın kuzeyindeki Çongar Köprüsü'ne bir füze saldırısı düzenlendi. Bazı füzeler hava savunma güçleri tarafından düşürüldü. Köprünün yolu hasar gördü ve onarım çalışmaları şimdiden başladı. Kurban yok” dedi.

UKRAYNA TARAFI BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Ukrayna tarafı, köprüdeki patlamayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 29 Temmuz 2023 tarihinde birkaç gün önce geçici olarak işgal altındaki Kırım'daki Çongar Köprüsü'nü vurduğunu doğrulamıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.