SON DAKİKA
Hava Durumu

FSB, Kırım’da demiryolu personeline, yolcuları fişleme talimatı verdi!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), işgal altındaki Kırım'a yasa dışı seferler düzenleyen tren personeline, "yolcuları gözetleme ve şüpheli durumlarda onları ihbar etme" talimatı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
FSB, Kırım’da demiryolu personeline, yolcuları fişleme talimatı verdi!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Kremlin kontrolündeki sözde “Kırım Demiryolları” şirketi çalışanlarına, tren yolcularını "gözetleme" talimatı verdi. Talimata göre görevlilerin, yolcuları yakından takip etmeleri ve vagonlarda nelerin konuşulduğunu dinlemeleri gerekiyor.

FSB’DEN PERSONELE, KIRIM’DAKİ YOLCULAR İÇİN YENİ FİŞLEME TALİMATI

Rus işgali altındaki Kırım’da ve işgal altında bulunan diğer Ukrayna topraklarında faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, FSB görevlilerinin Kremlin kontrolündeki sözde “Kırım Demiryolları” şirketi personeli ve idaresine yolcuları yakından takip etme talimatı verdiğini bildirdi. FSB, demiryolu çalışanlarından "dikkatli olmalarını ve Ukrayna yanlısı açıklamalarda bulunanların derhal ihbar edilmesini" istedi.

Direniş hareketinin açıklamasına göre şimdiden demiryolu personeline göre "şüpheli" gözüken bir dizi kişi alıkonuldu. Ayrıca direnişçiler, işgal altındaki Kırım’da trenlerde ve tren istasyonlarında video kaydı dışında ses kayıtlarının da alındığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.