SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir Kırım Tatarının evine daha baskın!

Kırım Dayanışması, 30 Mayıs 2023 tarihinde işgalciler tarafından bir Kırım Tatarının daha evinde arama yapıldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bir Kırım Tatarının evine daha baskın!

Rus işgali altında bulunan Kırım'da Kırım Tatarlarına yönelik baskı artarak devam ediyor. İşgalciler, Kırım Tatarlarının evlerine baskın düzenlemeye ve aramaya yapmaya devam ediyor. Kırım Dayanışması, 30 Mayıs 2023 tarihinde bir Kırım Tatarının evinde daha arama yapıldığını duyurdu.

Kırım Dayanışması, Eski Kırım’da, Kırım Tatarı Rıdvan Rüstemov’un evinde işgalciler tarafından arama yapıldığını açıkladı. Kırım Dayanışması, Rıdvan Rüstemov'un işgalcilere ait bir minibüse bindirilerek bilinmeyen bir yere götürüldüğünü ifade etti.

EMİNE CEPPAR, RUS İŞGALCİLERİ BASKICI MÜDAHALELERİ DERHAL DURDURMAYA ÇAĞIRDI

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar bugün konuya ilişkin açıklama yaptı. Ceppar, "Bu sabah Kırım'daki Rus işgalciler, Kırım Tatarı Rıdvan Rüstemov'un evinde arama yaptılar ve onu bilinmeyen bir yöne götürdüler. Rus işgalcileri, baskıcı müdahaleleri derhal durdurmaya, Rıdvan'ı ve yasa dışı olarak alıkonulan diğer birçok Kırım Tatarını serbest bırakmaya çağırıyoruz." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.