SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçesaray’daki Hansaray’ın legosu hazırlandı

Ukrayna, LEGO şirketiyle iş birliği yaparak Kırım Tatar saray mimarisinin dünyadaki tek örneği olan Hansaray’ın modelini hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bahçesaray’daki Hansaray’ın legosu hazırlandı

Ukrayna’ya destek olmak için oluşturulan bağış toplama platformu United24 ile Lego şirketi, Kırım Tatar saray mimarisinin dünyadaki tek örneği olan Hansaray’ın modelini hazırladı.

#UKRAINEinLEGObricks projesi çerçevesinde ayrıca, Kıyiv’deki Altın Kapı, Podgirtsi Sarayı, Odesa Milli Akademik Tiyatrosu ve Mıkolayiv Astronomi Observatuarı’nın lego modelleri hazırlandı.

Hansaray’ın lego modelini hazırlayan Polonyalı Maciej Kocot, “10 yıldır LEGO modelleri yapıyorum. Esas olarak dünyanın farklı yerlerinin mimarisiyle ilgileniyorum. Hansaray, Ukrayna'nın çeşitliliğinin mükemmel bir örneğidir. Saray sadece mimari bir mücevher değil, aynı zamanda bölgenin zengin tarihinin de bir kanıtıdır. Kırım kültürünün bu kısmını dünyaya göstermekten ve Ukrayna'nın yeniden inşasına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Hansaray’ın lego modeli satışa sunulmayacak ancak United24 platformuna 24 dolarlık bağışta bulunarak model için gerçekleştirilecek çekilişe katılım hakkı elde edilebilecek. Kampanyadan sağlanan gelir, Dnipropetrovsk bölgesinde bir Rus füzesi tarafından tahrip edilen Velikostroma Lisesinin yeniden inşası için kullanılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.