SON DAKİKA
Hava Durumu

Ateş direniş hareketi, işgalci Rus ordusunun kullandığı Sarabuz Hava Üssüne sızdı!

Ateş isimli gizli direniş hareketi, işgal altındaki Kırım Sarabuz'daki (Gvardeyskoye) hava üssüne sızarak 7 adet Rus hava savunma tahkimatı keşfetti.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2023 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ateş direniş hareketi, işgalci Rus ordusunun kullandığı Sarabuz Hava Üssüne sızdı!

Rus işgali altındaki Kırım’da ve Herson bölgesinde faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, Sarabuz'daki (Gvardeyskoye) hava üssüne sızarak 7 adet Rus hava savunma tahkimatı keşfetti.

Ateş” isimli gizli direniş hareketi, üyelerinin bir aydan fazla bir süredir hava sahasını izlediğini ve işgalci Ruslara ait Sarabuz Hava Üssü yakınlarında yeni tahkimat oluşturmak için nasıl çalıştıklarını gözlemlediklerini açıkladı. Ateş, toplanan tüm istihbaratın bir ay önce ilgili makamlara aktarıldığını iddia eden gizli direniş hareketi Ateş, gelişmeleri olay yerinde izlemeye devam ettiğini bildirdi.

ATEŞ DİRENİŞ HAREKETİ, İŞGALCİ RUSLARA AİT SARABUZ HAVA ÜSSÜNE SIZDI!

“Ateş” isimli gizli direniş hareketinin tespit ettiği noktalar, işgalci Ruslara ait askeri birliğin idari binaları, güçlendirilmiş uzun vadeli atış noktaları, 7 adet S-300 fırlatıcı olarak belirlendi.

ATEŞ GİZLİ DİRENİŞ HAREKETİ 

Ateş direniş hareketinden yapılan açıklamada, "11 Mart’ta Radensk ve Abrikosovka yerleşim yerleri arasında (Herson bölgesi) geçen demir yolu kullanılamaz hale getirildi" denildi.

Daha önce, Ateş direniş hareketi, işgalcilerin cepheye teçhizat ve mühimmat taşımak için kullandıkları demir yolu hattını, Akmescit (Simferopol) yakınlarında kullanılamaz hale getirdiğini bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.