SON DAKİKA
Hava Durumu

Akyar’daki mühimmat deposunda patlama meydana geldi

Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar (Sivastopol) kenti yakınlarında bulunan bir askeri üste patlama meydana geldi. Söz konusu üste, Rusya Karadeniz Filosuna ait bir mühimmat deposunun bulunduğu aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akyar’daki mühimmat deposunda patlama meydana geldi

Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar (Sivastopol) kentinde dün akşam patlama sesleri duyuldu. Yerel sakinler, patlama sesinin kentin her yerinden duyulduğunu aktardı. İşgalci yönetim, hava savunma sisteminin çalıştığını ileri sürdü. Öte yandan, Rus bağımsız haber kanalı Astra, bir füzenin Rusya Karadeniz Filosu'na ait bir mühimmat deposuna isabet ettiğini aktardı.

Akyar kentinde dün akşam saat 17.30 civarında güçlü bir patlama sesi duyuldu. Suspilne haber ajansına konuşan kaynak, “Çok güçlü bir patlama meydana geldi. Uzun zamandır böyle bir patlama olmamıştı. Herhalde bir yer vuruldu” değerlendirmesinde bulundu.

Bununla birlikte sosyal medyada patlama görüntülerinin yer aldığı videolar yayımlandı. Ayrıca, Akyar’daki hava saldırısı uyarı alarmının patlamadan sonra çalışmaya başladığı belirtildi.

İŞGALCİ YÖNETİM, 2 FÜZENİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ İLERİ SÜRDÜ

Akyar’ın sözde valisi Mihail Razvojayev, Rusya Karadeniz Filosu'nun Suharnaya Körfezi yakınlarında hava saldırısını püskürttüğünü ileri sürdü. Sözde Vali, Ukrayna’ya ait 2 füzenin düşürüldüğünü iddia etti. 

RUS KARADENİZ FİLOSUNA AİT MÜHİMMAT DEPOSUNDA PATLAMA

Öte yanda Astra haber kanalı kendi kaynaklarına dayanarak saldırı sırasında Rusya Karadeniz Filosu'na ait bir mühimmat deposuna isabet edildiğini aktardı. Açıklamada, “18 Ekim'de füzelerden biri Akyar yakınlarında bulunan Saharnaya Golovka köyü yakınındaki 63 bin 876 askeri üsse isabet etti. Bu üste, Rusya Karadeniz Filosu'na ait bir mühimmat deposu bulunuyor. Üs tahrip edildi, bir asker yaralandı.” ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.