SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'de Kırım Tatarlarını tanıtan sergi!

ABD'nin Indiana eyaletindeki West Lafayette'de bulunan Purdue Üniversitesinde Kırım Tatar halkını tanıtan bir etkinlik düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'de Kırım Tatarlarını tanıtan sergi!

ABD'nin Indiana eyaletindeki West Lafayette'de bulunan Purdue Üniversitesinde “Kırım’ın Mirası: Resim Şaheserlerinde Kırım Tatarları” adlı sergi gerçekleştirildi. ABD’deki Kırım Tatar Vakfı (Crimean Tatar Foundation USA) tarafından organize edilen sergi çerçevesinde katılımcılar, “Örnek” Kırım Tatar deseninin oluşturulma sürecine tanık oldu, Kırım Tatar kahvesi ve kurabiyesinin tadına baktı, ayrıca Ukraynalı bilim insanların 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı konulu sunumunu dinledi.

ABD’deki Kırım Tatar Vakfının eş başkanları Zera Mustafayeva ve Zarema Mustafayeva sergi hakkında, “Amacımız yüzyıllardır Kırım tarihinin ayrılmaz bir parçası olan yaşayan kültürünü sergilemekti.” açıklamasında bulundu.

Sergi çerçevesinde ayrıca 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı konusunu ele alan, Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seytablayev’in Haytarma filminin gösterimi yapıldı.

Purdue Üniversitesi Felsefe Profesörü Stacy Connaughton, “Bir sanat sergisi, film gösterimi, akademik ders ve geleneksel mutfağın birleşimi, Kırım Tatarlarının kültürünü ve tarihini anlamak için gerçekten çok yönlü bir yaklaşım yarattı. Bu sadece bir sergi değil, ziyaretçilerin geçmiş ile günümüz, sanat, tarih ve gündelik yaşam arasındaki bağlantıları görmelerine olanak tanıyan kapsamlı bir eğitimdir.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.