SON DAKİKA
Hava Durumu

6. Kırım Tatarca çevrim içi dikte etkinliğinin kazananları belli oldu

21 Şubat Dünya Ana Dili Günü’nde dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Kırım Tatarlarını birleştiren geleneksel Kırım Tatarca çevrim içi dikte (imla) etkinliğinin bu seneki galipleri açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
6. Kırım Tatarca çevrim içi dikte etkinliğinin kazananları belli oldu

“Nefes” sivil toplum kuruluşu, 21 Şubat Dünya Ana Dili Günü vesilesiyle düzenlediği 6. Kırım Tatarca çevrim içi dikte etkinliğinin galiplerini açıkladı.

ETKİNLİĞE 400'DEN FAZLA KİŞİ KATILDI

“Nefes” sivil toplum kuruluşu dün akşam yayımladığı açıklamada, bu sene 400’den fazla kişinin dikte metinlerini kuruluşa gönderdiği aktarılarak şu ifadelere yer verildi:

6. Kırım Tatarca çevrim içi dikte etkinliğinin galipleri şu şekilde:

Elzara Abduramanova, Sak kenti (Kırım)

Şemsiye Satı, Bursa (Türkiye)

Anastasiya Patselia, Kıyiv (Ukrayna)

Saniye Kurtbedinova, Karasubazar (Kırım)

KAZANANLARA HEDİYELER TAKDİM EDİLECEK

Açıklamada, imla yarışmasını kazananlara Kırım Tatar çömlek ustası Abdül Seitamet’in hazırladığı özel tabaklarının hediye edileceği ifade edildi.

“Nefes” sivil toplum kuruluşu, etkinliğe destek veren ve katılan herkese teşekkür ederek hediyelerin olabildiğince hızlı bir şekilde galiplere ulaştırılacağını aktardı.

6. KIRIM TATAR ÇEVRİM İÇİ DİKTE ETKİNLİĞİ

“Nefes” sivil toplum kuruluşu Dünya Ana Dili Günü vesilesiyle her yıl düzenlediği Kırım Tatarca çevrim içi dikte (imla) etkinliğinin bu yıl 6’ncısını düzenledi. Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Kırım Tatarlarını bir araya getiren diktenin metni olarak, Rus işgal yönetimi tarafından düzmece dava çerçevesinde 15 yıl hapis cezasına mahkum edilen Avdet gazetesi muhabiri, Kırım Tatar aktivist, siyasi tutsak Asan Ahtemov’un hapisten yazdığı mektup kullanıldı.

Daha önceki 2 dikte etkinliğinde olduğu gibi bu sene de program, Rus işgal yönetimi tarafından düzmece dava çerçevesinde mahkûm edilen siyasi tutsaklar Nariman Celal, Asan Ahtemov, Aziz Ahtemov başta olmak üzere diğer tüm Kırım Tatar siyasi tutsaklara ithaf edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.