SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'de modernize edilen Azerbaycan'ın Su-25 uçağı ilk testi geçti

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından modernize edilen Azerbaycan'a ait Su-25 (modernize "Laçın") uçağı ilk testi başarıyla geçti.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2023 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'de modernize edilen Azerbaycan'ın Su-25 uçağı ilk testi geçti

İstanbul'da 26 Temmuz 2023 tarihinde düzenlenen 16. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı "IDEF-23" kapsamında, Azerbaycan Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) arasında "Su-25 Modernizasyon Projesi (Laçın) Sözleşme İmza Töreni" gerçekleşmişti. Bu kapsamda, Azerbaycan'ın Su-25 uçağı, TUSAŞ tarafından Türkiye'de modernize edildi.

MODERNİZE LAÇIN UÇAĞI İLK TESTİ GEÇTİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığının bugün konuya ilişkin yaptığı açıklamaya göre Türkiye'ye gönderilen Su-25 taarruz uçağı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tarafından modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Azerbaycan'a getirildi.

Açıklamada, "Laçın" projesi adı altında modernize edilen ve yeniden Azerbaycanlı savaş pilotlarının kullanımına verilen Su-25ML (modernize "Laçın") uçağının test uçuşları başarıyla gerçekleştirildi.

Uçağa yerleştirilen Türk yapımı akıllı bomba ve füzelerin testlerinin tamamlandığı aktarılan açıklamada, çalışmaların askeri uzmanlar tarafından olumlu değerlendirildiği belirtildi.

Diğer yandan TUSAŞ tarafından modernize edilecek Su-25 uçakları, Su-25 ML (Modernize edilmiş Laçın) olarak isimlendirilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.