SON DAKİKA
Hava Durumu

Sudan'da Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açıldı

Sudan'da mahsur kalan Türk vatandaşlarını tahliye etmek için Wadi Sayidna’ya giden Türkiye'ye ait C-130 tahliye uçağına ateş açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sudan'da Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açıldı

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, çatışmaların devam ettiği Sudan'dan karadan denizden ve havadan vatandaşlarını tahliye etmeyi sürdürüyor.

SUDAN'DA TÜRKİYE'NİN TAHLİYE UÇAĞINA SALDIRI

Türkiye'nin Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Sudan'da mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi için Sudan'a giden Türkiye'ye ait C-130 tahliye uçağına, hafif silahlarla saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Sudan'daki vatandaşlarımızı tahliye için Wadi Sayidna’ya giden C-130 uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle iniş yapmış, personelden yaralanan olmamıştır." ifadeleri yer aldı.

SUDAN'DA ORDU İLE HDK ARASINDA ÇATIŞMA

Sudan'ın başkenti Hartum'da ve çeşitli şehirlerde, 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile paramiliter HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın, orduyla çatışan HDK'nin feshedilmesi ve devlete karşı isyancı güç ilan edilmesi kararı aldığını ve bu esasa göre davranılacağını bildirmişti. 

Sudan Sağlık Bakanlığının aktardığı bilgiye göre ordu ile HDK arasında 15 Nisan'da başlayan çatışmalarda düne kadar ülke genelinde 512 kişinin öldü, 4 bin 193 kişi yaralandı.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.