SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy neden Almanya'ya gitti?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Almanya'da gerçekleşecek olan "Ukrayna'nın Yeniden İnşası" konulu URC2024'e katılmak üzere Almanya'ya gitti. Zelenskıy, resmî ziyaret kapsamında Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşme yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy neden Almanya'ya gitti?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) 10 Haziran 2024 tarihinde Ukrayna müttefiki ülke olan Almanya'ya resmî ziyaret gerçekleştirdi. Almanya'daki "Ukrayna'nın Yeniden İnşası" konulu konferansa katılacağını bildiren Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşme yapacak. 

UKRAYNA'NIN YENİDEN İNŞASI KONUŞULACAK

Başbakan ve cumhurbaşkanı düzeyinde bugün gerçekleşecek olan URC2024 başlıklı konferansta şirket yöneticileri Rus saldırılarından zarar gören Ukrayna şehirleri için bir araya gelecek. Ayrıca Rus saldırıları yüzünden enerji ihtiyacı duyan Ukrayna için önemli kararlar alınacak. 

ZELENSKIY EĞİTİM ALAN UKRAYNALI ASKERLERİ ZİYARET EDECEK

Söz konusu ziyaret hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Başbakan Scholz ile yapacağı görüşmede Almanya'dan savunma desteği talep edeceğini, hava savunma sistemlerinin gelişimi için atılacak adımı ve ortak silah üretim konusunun ele alınacağını kaydetti. Zelenskıy, "Görüşmede, Küresel Barış Zirvesi, Avrupa Konseyi Zirvesi ve NATO Zirvesi öncesi pozisyonları koordine edeceğiz. Ayrıca Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Bundestag Başkanı Bärbel Bas ile görüşeceğim. Ziyaret kapsamında askerî üssü ziyaret edip askerî personelimizin eğitim aldığı yeri gezeceğim." bilgisini verdi.

BARIŞ ZİRVESİ YAKLAŞIYOR

İsviçre'nin ev sahipliğinde bu sene 15-16 Haziran'da Küresel Barış Zirvesi yapılacak. 90 ülke ve kuruluşun katılacağı zirvede, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki topyekûn saldırılar ve bu bağlamda alınacak önlemler ele alınacak. İşgal girişimi kapsamında saldırılarını artıran Rusya'nın davet edilmediği zirveye, müttefikleri Belarus ve Çin ise katılmayacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.