SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, F-16 kazası sonrasında Hava Kuvvetleri Komutanını görevden aldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), imzalandığı kararname ile Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk'u görevden aldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, F-16 kazası sonrasında Hava Kuvvetleri Komutanını görevden aldı

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın (Volodimir Zelenski), Mikola Oleşçuk'un (Mykola Oleshchuk) görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladığı belirtildi.

Karar sonrasında Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ise, "Tsentr" (Merkez) Hava Komutanlığı Komutanı Anatoliy Krivonojka'nın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini vekaleten yerine getireceği aktarıldı.

Zelenskıy konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanını değiştirmeye karar verdiğini belirterek, "Tüm askeri pilotlarımıza, mühendislerimize, mobil atış grupları ve hava savunma birimlerindeki askerlerimize son derece minnettarım. Ukrayna için gerçekten sonuç almak için savaşan herkese [minnettarım]. Aynı şeyi komuta kademesinde de yapmalıyız, daha da güçlenmeliyiz. İnsanlara, personele, tüm askerlerimize iyi bakmalıyız." dedi.

Volodımır Zelenskıy tarafından 30 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan 600 sayılı kararnameyle alınan karar, Ukrayna'ya yeni teslim edilen F-16 savaş uçaklarından birinin imha edilmesiyle ilgili tartışmaların sürdüğü bir ortamda geldi.

Ukrayna'nın Batılı müttefikleri tarafından bu ayın başlarında teslim edilen ABD yapımı F-16 uçaklarından biri, 26 Ağustos'ta düşmüş ve pilotu hayatını kaybetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.