SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Biden ile Fransa ve İtalya'da bir araya gelecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelesnkıy bu hafta D Günü anma etkinlikleri için bulunacağı Fransa'da ve G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere gideceği İtalya'da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Biden ile Fransa ve İtalya'da bir araya gelecek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, 4 Haziran 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın (Volodimir Zelenski) bu hafta ABD Başkanı Joe Biden ile Fransa ve İtalya'da bir araya geleceğini duyurdu.

Sullivan iki liderin de Fransa'da bu hafta Müttefik kuvvetlerin Normandiya'ya çıkartmasının 80. yıl dönümü olan "D Günü" anma etkinliğine katılacağını kaydetti.

ZELENSKIY, BIDEN İLE BİR ARAYA GELECEK

Görüşmede Rus saldırıları altındaki Ukrayna cephelerindeki son durum, Ukrayna'ya yönelik askerî ve insanî yardımların yanı sıra dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen kâr konusu da masaya yatırılacak. Sullivan, "Normandiya'da Biden, Başkan Zelensky ile görüşme fırsatı bulacak ve onunla Ukrayna'daki mevcut durumu ve Ukrayna'ya desteğimizi nasıl sürdürüp derinleştirebileceğimizi tartışma fırsatı bulacak. Birkaç gün içinde kendisi de İtalya'daki G7 Zirvesi çerçevesinde Başkan Zelensky ile tekrar görüşme fırsatına sahip olacak" bilgisini verdi.

Öte yandan 15-16 Haziran 2024 tarihleri arasında İsviçre'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Küresel Barış Zirvesi'e işaret eden Sullivan, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de katılacağını ifadelerine ekledi. 

Fransa'daki anma etkinliklerine katılan Cumhurbaşkanı Zelenskıy daha sonra İtalya'nın Brindisi şehrindeki G7 Liderler Zirvesi'ne katılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.