SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Almanya Başbakanı Scholz ile Ukrayna'ya askeri desteği görüştü

Almanya Şansölyesi (Başbakan) Olaf Scholz, resmi ziyaretle Berlin'de olan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ı askeri törenle karşıladı. Tarafların görüşmede Ukrayna'ya askeri desteği görüşeceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2023 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy,  Almanya Başbakanı Scholz ile Ukrayna'ya askeri desteği görüştü

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bugün resmi ziyaretle Berlin'de bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ı resmi konutunda karşıladı. Askeri törenle karşılanan Zelenskıy, ziyaret öncesinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından kabul edilmişti. 

Zelenskıy, Almanya'nın başkentinde askeri törenlerle karşılandı ve orkestra Ukrayna marşını çaldı. Zelenskıy ve Scholz arasındaki baş başa görüşme ve heyetler arası görüşme gerçekleşti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın Savunma, İçişleri ve Dışişleri bakanları ile görüşeceği de aktarıldı. Tarafların, Ukrayna'ya askeri yardım hususunu müzakere edeceği öğrenildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, görüşmeye ilişkin, "Alman hava savunma sistemleri, topları, tankları ve piyade savaş araçları Ukraynalıların hayatını kurtarıyor ve bizi zafere yaklaştırıyor" diyerek 2.7 milyar avroluk askeri destek paketi için teşekkür etti.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI BERLİN'DE

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, bugün yoğun güvenlik önlemleriyle Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ı kabul etti. Almanya'nın başkenti Berlin'de Zelenskıy'ın ziyareti nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Almanya Cumhurbaşkanlığı konutunun bulunduğu Tiergarten semtinde keskin nişancılar görev yaptı. Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya'nın başlattığı saldırılar ve işgal girişiminin ardından ilk kez Alman başkentine geldi.

Liderlerin görüşmesinin ardından Zelenskıy, Almanya Şansölyesi (Başbakan) Olaf Scholz tarafından askeri törenle kabul edilecek. Daha sonra, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Aachen şehrinde Şarlman Ödülü alacak.

Öte yandan, dün Alman hükumeti, Ukrayna'ya 2.7 milyar avroluk yeni bir askeri yardım paketini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.