SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan, Zürafa Adası'na komşu olan Semadirek Adası'nda atış eğitimi yapacak!

Yunanistan Silah Kuvvetleri, Semadirek Adası'nda 4 gün boyunca düz yörüngeli silahlarla atış eğitimi yapılacağını duyurdu. Türkiye'nin 29 Ekim'deki Zürafa Adası'na yönelik resmi duyurusunun ardından, Semadirek Adası'nda atış eğitiminin başlaması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yunanistan, Zürafa Adası'na komşu olan Semadirek Adası'nda atış eğitimi yapacak!

Yunanistan Semadirek Adası'nda düz yörüngeli silah atış eğitimi yapacak. Yunanistan Silah Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Semadirek Adası'nın “Agios Andreas –Livadia” bölgesinde 4 gün boyunca düz yörüngeli silahlarla atış eğitimi yapılacağı duyuruldu. 

DÜZ YÖRÜNGELİ SİLAHLARLA 4 GÜNLÜK ATIŞ EĞİTİMİ 

Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin paylaştığı bilgiye göre, 6 Kasım 2023 tarihinde başlayacak olan atış eğitimi, 9 Kasım 2023'te sona erecek. Eğitim dolayısıyla bölgede insan, hayvan ve araçların hareket haline yönelik uyarı yapılırken kıyı bölgesindeki gemilerin seyri ise yasaklandı. Adada, Aziz Andreas Kilisesi, Aziz Dimitrios Kilisesi, Polipudi deresi, Livadia sahili ve kıyı deniz bölgesinde kıyıdan 15 km uzaklığa kadar, deniz seviyesinden yükseklik 5 bin fite kadar olan bölgeler tehlikeli olarak belirtildi. 

YUNAN İŞGALİ ALTINDAKİ ZÜRAFA ADASI, EĞİTİMİN YAPILACAĞI SEMADİREK ADASI'NDA KOMŞU!

Türkiye, 29 Ekim 2023 tarihinde Zürafa Adası'nın Yunan işgali altındaki bir Türk toprağı olduğuna yönelik A7847/23 sayılı bir resmi duyuruda bulundu. Türkiye'nin, 30 Ekim ile 2 Kasım 2023 tarihleri arasında bölgede S-400 füzeleriyle operasyonel testinin gerçekleştireceği belirtildi. Uluslararası resmi duyuruya konu olan Zürafa Adası hamlesi gündemdeki sıcaklığını koruyor. Buna bağlı  olarak Zürafa Adası'na komşu olan Semadirek Adası'ndaki atış eğitimi akıllara yeni sorular getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.