SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan, Türkiye ile sorunlarını verimli bir diyalog içinde çözmek istiyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Yunanistan'ın Türkiye ile verimli bir diyalog içerisinde sorunları çözmek istediğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yunanistan, Türkiye ile sorunlarını verimli bir diyalog içinde çözmek istiyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Yunanistan merkezli To Vima gazetesine verdiği röportajda Türkiye ile "verimli bir diyalog" içinde sorunları çözmek istediğini söyledi.

"ATALET, ANLAŞMAZLIKLARI ÇÖZMEK İÇİN BİR YOL DEĞİL"

Röportajında Türkiye de dahil olmak üzere tüm komşu ülkelerle iyi ilişkiler sürdürmek istediklerini ifade eden Gerapetritis, Türkiye ile ilişkilerde iyi bir iklim yakalandığını belirterek adım adım ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Türkiye ile bir anlaşmazlık olduğunda, bu anlaşmazlığın krize dönüşmesine engel olacak emniyet valfleri gibi işlev görecek ortak bir anlayışın var olmasını önemli bulduğunu belirten Gerapetritis, şöyle devam etti:

"Türkiye ile verimli bir diyalog kurmak istiyoruz. Ataletin anlaşmazlıkları çözmek için bir yol olmadığını düşünüyoruz. Karşılıklı fayda sağlayacak anlaşmalara yön verecek bir diyalog zemini mevcut. Sivil koruma, göç politikası, turizm gibi konular iki ülke arasında pozitif anlaşmalar yapılabilecek alanlar."

FİLİSTİN KONUSU, İKİLİ İLİŞKİLER İÇİN KIRMIZI ÇİZGİ DEĞİL

Gerapetritis, ayrıca Türkiye ile Yunanistan'ın Filistin konusunda aynı çizgide olmamasının ikili ilişkilerde bir sorun yaratmayacağını belirterek, "Biz bu durumdan bağımsız olarak Türkiye ile diyalog ve işbirliğimizi sürdüreceğiz." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.