SON DAKİKA
Hava Durumu

Yılın ilk MGK toplantısında terörle mücadele vurgusu

Türkiye'de cumhurbaşkanı seçiminin ardından toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) yılın ilk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda terörle mücadeleye vurgu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yılın ilk MGK toplantısında terörle mücadele vurgusu

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ardından tekrar cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, terörle mücadele vurgusu yapıldı. Toplantı sonrası açıklanan MGK bildirisinde, "Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı olan yeni dönemde de ülkemizin güvenliğini, huzurunu ve refahını sağlamaya yönelik adımların aynı kararlılıkla atılmasına devam edileceği vurgulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

BÖLGESEL VE KÜRESEL PROBLEMLER 

Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yeni kabine üyeleri ile yapılan MGK toplantısı 3 saat sürdü. Toplantıda, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere, sığınmacıların geri gönderilmesi, sınır güvenliği, İsveç’in NATO üyeliği başvurusu, bölgesel ve ulusal güvenlik konular, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki güncel gelişmelerin ele alındığı toplantı sonrası MGK bildirisi yayımlandı.

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

Milli Güvenlik kurulu, 8 haziran 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanmıştır.

1. Toplantıda; Türkiye Cumhuriyeti'nin geride bıraktığımız yüzyılda karşı karşıya kaldığı sınamaların, milletimizin demokrasiye olan inancı ile istiklal ve istikbal mücadelesindeki azmini keskinleştirirken, devletimizin temellerini daha da sağlamlaştırdığı belirtilmiş, Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı olan yeni dönemde de ülkemizin güvenliğini, huzurunu ve refahını sağlamaya yönelik adımların aynı kararlılıkla atılmasına devam edileceği vurgulanmıştır.

2. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ VE DEAŞ Terör örgütleri başta olmak üzere, milli birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdıt ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuştur.

3. Suriye'nin toprak bütünlüğünün muhafazası ile kalıcı barış ve istikrarın tesisinin Terör örgütlerinden temizlenmesi ile mümkün olacağı belirtilmiştir. Çatışmalardan kaçan Suriyelilerin gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde yurtlarına dönerek hayatlarını huzur ve refah içinde idame ettirebilmesi için gösterilen gayretlere katkı sağlayacak uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekilmiştir.

4. Kosova'da artan gerilimin, bölgedeki hassas dengeleri bozabilecek bir krize dönüşmesine fırsat verilmemesi maksadıyla diyalog ve istişare süreçleri devam ederken ülkemiz tarafından bölgeye verilen desteğin önemi vurgulanmıştır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.