SON DAKİKA
Hava Durumu

YAŞ Toplantısı: Genelkurmay Başkanı belli olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) terfi ve atamaların ele alınacağı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) yarın toplanacak. YAŞ Toplantısı'nın ardından Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olmasıyla boşalan Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna getirilecek olan isim belirlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2023 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
YAŞ Toplantısı: Genelkurmay Başkanı belli olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YAŞ üyeleri, önce Anıtkabir'i ziyaret edecek ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek Yüksek Askeri Şura Toplantısı'na başlayacak.

YAŞ TOPLANTISI: GENELKURMAY BAŞKANI BELLİ OLACAK

Ordu içerisindeki terfi ve atamaların ele alınacağı YAŞ Toplantısı'nda, Milli Savunma Bakanı olan Yaşar Güler'den boşalan Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak olan isim belli olacak.

Genelkurmay Başkanlığı'na teamüllere uygun olarak ya Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever atanacak ya da yeni bir isim belirlenecek. Bu durumda Genelkurmay Başkanı olarak atanması beklenen üst düzey komutanlar arasında 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 1’nci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun ismi geçiyor.

Diğer yandan; Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan’ın görev sürelerinin devam etmesi nedeniyle bu makamlara herhangi bir atama yapılmayacak. Komutanların emekliye ayrılması halinde ise yeni isimler atanabilecek.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı'nın, bir gün süreceği ve toplantının ardından YAŞ Toplantısı'nda alınan kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçerek uygulanacağı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.