SON DAKİKA
Hava Durumu

Wagner liderinden Putin'e yanıt: Teslim olmayacağız!

Rusya'da isyan dalgası başlatan Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin, kendisini "hain ve isyancı" ilan eden Putin'e sert tepki gösterdi. "Putin'in aşçısı" Prigojin, Wagner'in hiçbir şartla teslim olmayacağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2023 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2023 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Wagner liderinden Putin'e yanıt: Teslim olmayacağız!

Rusya'yı karıştıran Rus paralı asker şirketi Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin, bu sabah bir açıklama yaparak Wagner'i "hain" ve "isyancı" ilan eden Rusya devlet başkanı Putin'e cevap verdi. Prigojin, Putin'in yanıldığını ifade ederek,  Wagner savaşçılarının birer "vatansever" olduklarını ileri sürdü.

Rusya'da savaş suçlusu Wagner birlikleri ile Rus ordusu birbirine girdi. "Putin'in aşçısı" olarak bilinen Wagner lideri Yevgeniy Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu dahil olmak üzere Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırıların başındaki Rus komuta kademesini hedef aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'in savaş suçlarının ortağı Wagner paralı asker şirketinin faaliyetlerini, “isyan, ihanet, vatan hainliği, vatana ve milletin sırtına vurulan bir darbe” olarak nitelendirdi. Putin, isyanı çıkaranların cezalandırılacağını ifade etti.

"TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Bunun üzerine Wagner lideri, bir video mesaj paylaşarak, Putin'in suçlamalarına yanıt verdi. Prigojin, Wagner'in Rus vatanseverlerden oluştuğunu ifade ederek, "Biz vatanseveriz. Savaştık ve savaşıyoruz. Hiçbir Wagner savaşçısı kendisini suçlu görerek devlet başkanı veya FSB'nin talebiyle teslim olmak niyetinde değil" dedi.

WAGNER: YAKINDA YENİ BİR BAŞKANIMIZ OLACAK"

Öte yandan, Wagner'in Telegram hesabından bu sabah yapılan açıklamada, "Putin yanlış seçim yaptı. Onun için daha da kötüsü. Yakında yeni bir başkanımız olacak" denildi.

RUSYA’DA WAGNER İSYANI

Rusya'nın savaş suçlusu paralı asker şirketi Wagner'in kurucusu ve lideri Yevgeniy Prigojin, 23 Haziran akşam saatlerinde Rus ordusunu Wagner’e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Bunun üzerine Prigojin hakkında, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından silahlı isyan çağrısı yapmak suçundan soruşturma açıldı. Rusya Savunma Bakanlığı ise Wagner’in kamplarına saldırı düzenlediği yönündeki iddiaları yalanladı. 

Wagner lideri Prigojin, bu sabah güney şehri Rostov’u kontrol altına aldıklarını açıkladı. Prigojin, Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov gelip onunla görüşmedikçe Wagner güçlerinin şehri ablukaya almaya ve Moskova’ya hareket etmeye devam edeceğini söyledi.

1993 YILINDAN BERİ İLK KEZ: TANKLAR MOSKOVA SOKAKLARINDA

Bunun yanı sıra, Rusya’nın başkenti Moskova’da 1993 yılından beri bir ilk yaşandı. Rus ordusuna ait tanklar, Rusya Devlet Dumasını korumak için şehir merkezine doğru hareket etti. Moskova’daki hareketlilik bununla da sınırlı kalmadı. Başkentte bulunan Rusya Savunma Bakanlığı binasını korumak için özel kuvvet birlikleri olay yerine doğru harekete geçti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.