SON DAKİKA
Hava Durumu

Wagner lideri Prigojin hakkında silahlı isyan çağrısı suçundan soruşturma açıldı!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Wagner lideri Yevgeniy Prigojin arasında sular durulmuyor. Prigojin'in açıklamalarının ardından Rusya Güvenlik Servisi, harekete geçti ve Wagner lideri hakkında silahlı isyan çağrısı yapmaktan soruşturma açtı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2023 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2023 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Wagner lideri Prigojin hakkında silahlı isyan çağrısı suçundan soruşturma açıldı!

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Kremlin'in savaş suçlarının ortağı Wagner paralı asker şirketinin lideri Yevgeniy Prigojin arasındaki sürtüşme artık iyice gün yüzüne çıktı. Prigojin'in bugün Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Rus komuta kademesi hakkındaki sözleri dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. 

PRİGOJİN HAKKINDA İSYANA TEŞVİK SUÇLAMASI

Yevgeniy Prigojin, bugün akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden bir açıklama daha yaparak, Rus ordusunun, Wagner'in cephe gerisindeki bazı karargâhlarını vurduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine Prigojin hakkında, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından silahlı isyan çağrısı yapmak suçundan soruşturma açıldı.

PRİGOJİN, ŞOYGU'YU SUÇLADI

Wagner lideri Prigojin, Wagner kamplarına yapılan saldırı hakkında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu suçladı. Prigojin, Şoygu'yu hedef alarak, "Bu yaratığı durduracağım" dedi.

Ayrıca Prigojin, "Mevzilerden alınan bilgilere göre saldırı arkadan yani Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı birlikleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu alçaklıktır. Kamplarımıza roketli saldırılar düzenledi. Çok sayıda askerimiz öldü. Karar vereceğiz, bu suça nasıl cevap vereceğiz? Bundan sonraki adım bize ait. 25 bin kişiyiz ve ülkede neden keyfilik yapıldığını hepimiz anlıyoruz. Bunu çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı ise Wagner'e saldırıyı yalanladı.

WAGNER TERÖRİSTLERİNİN LİDERİ PRİGOJİN BUGÜN NE DEMİŞTİ?

Rusya'nın savaş suçlarının ortağı olan paralı asker grubu Wagner'in lideri, "Putin'in aşçısı" Yevgeniy Prigojin, Rusya'da gerginliğin fitilini ateşleyen açıklamasında şunları söyledi:

“Savaş, bir avuç yaratığın zafer kazanması ve kendilerini öne çıkartması, Rusya’nın ne kadar güçlü bir ordusu olduğunu göstermesi ve böylece Şoygu’nun Mareşal Yıldızı alması için gerekliydi. Savaş, Rusya Federasyonu'nu yöneten oligarklar için gerekliydi. Medvedçuk’u Ukrayna Devlet Başkanı olarak atamak için savaşa ihtiyaç vardı."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.