SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Af Örgütünden İran'a çağrı: Güney Azerbaycan Türkü Celali derhâl serbest bırakılmalı!

Uluslararası Af Örgütü 2016'da tutuklanan İsveç vatandaşı Güney Azerbaycan Türkü Ahmedreza Celali'nin İran hapishanesinden derhâl çıkarılmasını talep eden bir dilekçeyle İran Yargı Başkanı Gholamhossein Mohsuni Ejei'ye başvuruda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uluslararası Af Örgütünden İran'a çağrı: Güney Azerbaycan Türkü Celali derhâl serbest bırakılmalı!

Uluslararası Af Örgütü, İsveç vatandaşı olan Güney Azerbaycan Türkü Ahmedreza Celali'nin İran'da tutuklu bulunduğu Evin Hapishanesi'nden çıkarılmasını talep etti. Örgüt, tıp doktoru Celali'nin tutuklanmasının, yargılanmasının ve idam cezasına çaprtırılmasının haksız olduğunu yazılı bir dilekçeyle, İran Yargı Başkanı Gholamhossein Mohsuni Ejei'ye başvuruda bulundu. 

Dilekçede, Celali'nin işkenceye maruz kalmaması ve derhâl serbest bırakılması gerektiği vurgulandı. 

AÇLIK GREVİNE BAŞLAMIŞTI

Güney Azerbaycan Türkü Celali, 2016 yılında Tahran ve Şiraz üniversitelerinin daveti üzerine katıldığı bilimsel konferanslar için gittiği İran'da tutuklanmıştı. Eylül 2017'de Tahran Devrim Mahkemesi Celali'yi casusluk yapmakla suçlayarak idam cezasına çarptırdı. Celali son olarak gerçekleşen İran ile İsveç arasındaki esir takasında yer almadığı için 15 Haziran 2024 tarihinde açlık grevine başlamıştı.

İran casusluk yaptığı iddia edilen akademisyeni idam edecek | soL haber

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.