SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: Wagner askerlerinin Belarus'taki sayısı azalıyor

Ukrayna Devlet Sınır Koruma Sözcüsü Andrıy Demçenko, Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in öldüğü yönündeki haberlerin çıkmasının ardından Wagner'e bağlı askerlerin Belarus'taki sayısının azaldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2023 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: Wagner askerlerinin Belarus'taki sayısı azalıyor

Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in bulunduğu uçağın düşürülmesinin ardından öldüğü yönündeki iddialar gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Bunun neticesinde dünya kamuoyu, gözünü kulağını Wagner askerlerine çevirdi. Prigojin'in Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin'e karşı başlattığı isyanın ardından, "Belarus'a giden Wagner askerlerinin son durumu ne olacak? Wagner askerleri kimin emrinde olacak?" gibi soruların cevabı merak ediliyor. 

BELARUS'TAKİ WAGNER ASKERLERİNİN SAYISI AZALIYOR

Ukrayna Devlet Sınır Koruma Servisi Sözcüsü Andrıy Demçenko, Wagner lideri Prigojin'in öldüğü yönündeki iddiaların hemen ardından Wagner askerlerinin Belarus'tan ayrıldığını dile getirdi. Bir televizyon kanalına açıklama yapan Demçenko, "Rusya'daki 23 Ağustos olaylarından (uçak kazası) da önce Belarus'taki Rus paralı askerlerin sayısının azaldığını kaydetmiştik. Belirgin bir şekilde değil ama kademeli olarak Belarus'taki Wagner'lerin sayısı azalıyordu" ifadelerini kullandı. Ayrıca Demçenko, askerlerin Rusya'ya geri döndüğünün altını çizdi. 

WAGNER ASKERLERİ KAMPLARI TERK EDİYOR

Öte yandan Planet Lab uydu sisteminin sağladığı görüntülere göre Belarus'taki Wagner kamplarının kapatıldığı ve askerlerinin sayısının azaldığı gözlemlenmişti. Ukrayna'nın önde gelen basın kuruluşu Ukraynska Pravda'nın haberine göre 273 askeri kampın 101'nin söküldüğü ifade edildi. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun bildirdiğine göre ülkede 5 bin Wagner askeri bulunuyordu. Bunun neticesinde son verilere göre ülkede 3 bin kadar Wagner askeri kaldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.