SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna tarafında savaşan Rus gönüllü askerleri, Rusya'nın Belgorod ve Kursk bölgelerine girdi

Ukrayna tarafında işgalci Rusya'ya karşı savaşan Özgürlük Rusya Lejyonu, Rus Gönüllü Kolordusu ve Sibirya Taburunun Rusya’nın Kursk ve Belgorod bölgelerine girdiğini bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna tarafında savaşan Rus gönüllü askerleri, Rusya'nın Belgorod ve Kursk bölgelerine girdi

Ukrayna tarafında Rusya'ya karşı savaşan Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu (LSR), askeri birliklerin Rusya Federasyonu ile sınırı geçtiğini bildirdi. Belgorod bölgesinin topraklarına giren birliğin halihazırda bölge genelinde çeşitli yönlerde ilerlediğini bildirildi.

Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu’ndan bu sabah yapılan açıklamada, “Tüm yurttaşlarımız gibi biz de Lejyon'da Rusya'nın Putin'in diktatörlüğünden kurtulmasını hayal ediyoruz. Ancak biz sadece hayal kurmuyoruz; bu hayallerin gerçekleşmesi için her türlü çabayı gösteriyoruz.” ifadelerine yer verilerek Rusya-Ukrayna sınırını geçen birliğin görüntüleri paylaşıldı.

SİBİRYA TABURU DA RUSYA SINIRINI GEÇTİ

Sibirya Taburu da askerlerin Rusya’ya girdiğini açıkladı. Bir grup askerin ormanlık alanda ilerlediğini gösteren bir video paylaşan tabur, Rus topraklarına özgürlük ve adelet getirdiklerini belirterek, “Rusya Federasyonu'ndaki cani diktatörlük rejiminin barışçıl yollarla devrilmesinin mümkün olmayacağını daha önce söylemiştik. Bu diktatörlük ancak eline silah alarak ortadan kaldırılabilir. Bu gece verdiğimiz sözü yerine getirmeye başladık. Rusya topraklarında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.” açıklamasını yaptı.

BİR KÖY KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan eski Rusya Devlet Duması Milletvekili İlya Ponomaryov, Özgürlük Rusya Lejyonu, Rus Gönüllü Kolordusu ve Sibirya Taburunun Rusya’nın Kursk ve Belgorod bölgelerine girdiğini duyurdu. Ponomaryov, “Belgorod bölgesindeki Lozovaya Rudka köyünü kurtuluş güçlerinin kontrolü altında. Kursk bölgesindeki Tetkino’da çatışmalar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Özgürlük Rusya Lejyonu, Rus Gönüllü Kolordusu ve Sibirya Taburunun bağımsız birimler olarak hareket ettiğini aktararak, "Muhtemelen halihazırda ortak operasyon yürütüyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.