SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada) Başkanı Ruslan Stefançuk Türkiye ziyareti kapsamında 14 Mayıs 2024 tarihinde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu Başkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada) Başkanı Ruslan Stefançuk (Ruslan Stefanchuk), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un daveti üzerine başkent Ankara'ya iki gün sürecek olan resmî ziyaret gerçekleştirdi. Parlamento Başkanı Stefançuk'un ilk durağı Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün kabri oldu. 

STEFANÇUK ANITKABİR ZİYARET DEFTERİNİ DOLDURDU

Stefançuk 14 Mayıs 2024 tarihli ziyaretinde Anıtkabir'deki mazoleye çelenk bıraktı. Ardından Stefançuk Anıtkabir ziyaret defterini doldurarak, "Ukrayna, büyük çaplı Rus silahlı saldırısına başarıyla direniyor ve Türkiye'nin stratejik ortağı olarak, gelecek nesillerin yaşamı ve refahı için Karadeniz bölgesinde adil bir barışın tesisi ve güvenliğin garanti altına alınması için çaba göstermeye devam ediyor." ifadelerini kaydetti.

STEFANÇUK'UN RESMÎ ZİYARETİ İKİ GÜN SÜRECEK

Ziyaret kapsamında Ukrayna ile Türkiye arasındaki stratejik iş birliği, parlamentolar arası iş birliği ve Karadeniz'de tehdit haline gelen Rus saldırganlığının sonuçları görüşülecek. Ayrıca Stafençuk'un yapacağı ikili görüşmelerde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın 10 maddelik Barış Formülü, Ukrayna'nın yeniden inşası ve bu konuda Türkiye'nin yapacağı katkılar masaya yatırılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.