SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın Bakü Büyükelçisinden Azerbaycan'a teşekkür

Ukrayna'nın Bakü Büyükelçisi Yuri Gusev, bu sene Kıyiv'e sağlanan 6,7 milyon ABD doları değerindeki enerji desteği için Azerbaycan'a teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın Bakü Büyükelçisinden Azerbaycan'a teşekkür

Azerbaycan, işgalci Rus askerlerinin Ukrayna'daki kritik altyapı tesislerine yönelik saldırıları nedeniyle ülkede hasar gören enerji sistemlerinin tedarikini sağladı. Azerbaycan, Ukrayna'da yaşanan elektrik kesintisiyle ortaya çıkan ısınma sorununa yönelik olarak sağladığı enerji sistemleriyle Ukrayna'ya insani yardım sağlıyor.

AZERBAYCAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Ukrayna'nın Bakü Büyükelçisi Yuri Gusev yaptığı konuşmada Ukrayna ile Azerbaycan arasındaki diplomatik ilişkinin gelecekte güçleneceğini umduğunu söyledi. İki ülkenin de aynı şeyi düşündüğünü kaydeden Büyükelçi Gusev bu bağlamda Azerbaycan'ın Ukrayna'ya sağladığı enerji desteği nedeniyle Bakü'ye teşekkür etti. Gusev, "Ukrayna, ülkemizdeki çatışmanın ilk günlerinden bu yana sağlanan enerji ekipmanı için Azerbaycan Cumhuriyeti'ne minnettardır. Bunu çok takdir ediyoruz" dedi.

AZERBAYCAN TOPLAMDA 9 MİLYON DOLAR İNSANÎ YARDIM GÖNDERDİ

Gusev, Azerbaycan'ın bu sene Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya 6,7 milyon ABD doları değerinde trafo ve ekipman sağladığını belirttiği açıklamasında, topyekûn saldırıların başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana toplamda 9 milyon ABD doları değerinde insanî yardım sağlandığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.