SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna istihbaratı: Moskova yakınlarındaki hava üssünde 2 Rus askeri uçağı havaya uçuruldu

Ukrayna askeri istihbaratı, Rusya'da "kıyamet uçağı" olarak adlandırılan uçakların konuşlandırıldığı Çkalovskiy Hava Üssü'ne sabotaj düzenlendiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2023 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna istihbaratı: Moskova yakınlarındaki hava üssünde 2 Rus askeri uçağı havaya uçuruldu

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü, Moskova yakınlarında bulunan Çkalovskiy Hava Üssü'nde, 18 Eylül’de kimliği belli olmayan sabotajcıların 2 uçak ve 1 helikopteri havaya uçurduğunu bildirdi.

Ukrayna askeri istihbaratının açıklamasına göre; patlayıcılar, An-148 ve Il-20 uçaklarının (her ikisi de 354. Özel Amaçlı Havacılık Alayı'na ait) ve Moskova bölgesinin İHA saldırılarından korunmasında aktif rol alan Mi-28N helikopterinin altına yerleştirilerek patlatıldı.

Açıklamada, “Aldığı hasar nedeniyle uçaklar yakın zamanda faaliyetlerine dönemeyecek. Patlama sonucu helikopterin kuyruk kısmı zarar gördü. Yakınlarda duran An-148 patlamada hafif hasar gördü.” denildi.

Rus yetkililerinin, olay ile ilgili bilgilerin yerel medyada yayılmasını engellediğini bildiren Ukrayna istihbaratı, “Olay, üst düzey askeri yönetim arasında büyük paniğe neden oldu. İlgili hava üssünde ‘kıyamet uçağı’ olarak adlandırılan uçaklar ve ayrıca özel keşif uçakları konuşlandırılıyor” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.