SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, İstanbul’daki savunma sanayi fuarına çıkarma yaptı

İstanbul'da düzenlenen IDEF 2023 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na, Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Denıs Şarapov ve Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar katılım sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2023 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2023 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, İstanbul’daki savunma sanayi fuarına çıkarma yaptı

Ukrayna, Türkiye ile savunma sanayi alanında geliştirdiği işbirliğini bir adım daha ileriye taşımayı amaçlıyor. 25 Temmuz 2023'te İstanbul’da başlayan IDEF 2023 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na katılan Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Denıs Şarapov ve Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna merkezli savunma sanayi şirketlerinin stantlarını ziyaret etti.

Stantları gezen Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Denıs Şarapov, "Savaş gerçeklerimiz dikkate alındığında bile bu tür fuarlara katılmak, kişisel temaslar kurma, ön anlaşmalar yapma ve iletişim kurma fırsatı sağladığı için önemlidir. Bu tür fuarlarda, savunma kuruluşlarımız öncelikle yeteneklerini ortaya koymakta ve işbirliği için ortaklar bulmaktadır" açıklamasını yaptı.

UKRAYNA SAVUNMA ŞİRKETLERİ, TÜRKİYE SAVUNMA ŞİRKETLERİ İLE ORTAKLIK YÜRÜTÜYOR

Denis Şarapov, Ukrayna merkezli savunma şirketlerinin yurtdışındaki fuarlara katılarak, Ukrayna savunma sanayisinin çalışmaya ve gelişmeye devam ettiğini de tüm dünyaya gösterdiğini dile getirdi. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Denıs Şarapov, özellikle Türkiye merkezli savunma şirketleri ile ortaklık yürütüldüğünü dile getirdi. Şarapov, “Firmalarımızın örneğinden de gördüğümüz gibi, özellikle Türk ortaklarla işbirliği kurmak, yeteneklerini yerli ürün numunelerinin üretimine dahil etmek ve Ukrayna'nın ihtiyaçlarını karşılamak için pratik görüşmeler devam ediyor. Bu tür platformlarda iletişimin verimlilik kattığı ve süreci hızlandırdığı şüphesizdir” dedi.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, "İstanbul'da düzenlenen IDEF Uluslararası Savunma Fuarı'nda Ukraynalı şirketler kabiliyetlerini sergiledi. Ortak kalkınmamıza ve güvenliğimize katkıda bulunacak olan savunma sanayi kompleksinde Türkiye ile yüksek düzeydeki işbirliğimizi genişletiyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.