SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna güçlü bir füze programı geliştirdi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna'nın geliştirdiği füze programı hakkında kapsamlı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna güçlü bir füze programı geliştirdi

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Batılı ortaklardan ön onay alan güçlü bir füze programı geliştirdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Rada televizyonuna verdiği röportajda, Ukrayna’nın geliştirdiği füze programına dair açıklamalarda bulundu. Bu yıldan itibaren Savunma Bakanlığının füze teknolojilerinin geliştirilmesinde öncü bir rol üstlendiğini belirten Bakan Umerov, geliştirilen programın oldukça iddialı olduğunu ve ortakların görüşüne sunulduğunu aktardı.

Umerov, “Şimdiden ortaklarımızla görüş alışverişinde bulunduk ve onların füzeler ile insansız hava araçlarını (İHA) üretme kapasitemizin ne kadarına destek çıkacağı konusunda cevap bekliyoruz. Şimdilik finansman sağlayacakları konusunda sözlü bir anlaşmaya vardık.” açıklamasında bulundu. 

Umerov, Ukrayna tarafının yakın gelecekte ortaklardan nihai yazılı yanıtlar beklediğini vurgulayarak bu yanıtların, belirli hacim ve üretim ölçeklerinin belirlenmesine olanak sağlayacağını kaydetti.

Yeni füze programının, Ukrayna'nın başarılı insansız araçları üretme deneyimine dayanarak geliştirildiğini belirten Umerov, füze programını, kaynakların kombinasyonuna ve etkin kullanımına katkıda bulunabilecek mevcut  insansız araçları programına mümkün olduğunca yakın hale getirmeyi planladıklarını aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.