SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sıbiga, Anıtkabir'i ziyaret etti

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, Türkiye programına bugün Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir'i ziyaret ederek başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı Sıbiga, Anıtkabir'i ziyaret etti

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga (Andrii Sybiha), Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmî ziyaretine bugün başladı. 21-22 Ekim 2024 tarihleri arasında çeşitli görüşmeler gerçekleştirmek üzere Türkiye'de olacak olan Bakan Sıbiga, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedî istirahatgâhı Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andiry Sıbiga'ya, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar (Vasyl Bodnar) eşlik etti. Bakan Sıbiga ve Büyükelçi Bodnar heyetle birlikte anıttaki mozoleye çelenk bıraktı. Ardından Ukraynalı yetkililer saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Bakan Sıbiga, Anıtkabir'deki Özel Hatıra Defteri'ni imzaladı.

BAKAN SIBİGA'NIN TÜRKİYE TEMASLARI

Ziyaret kapsamında Bakan Andriy Sıbiga’nın Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile görüşmesi bekleniyor.

Görüşmelerde; siyasî, ekonomik, savunma, endüstriyel, kültürel ve insanî alanlarda ikili iş birliğinin genişletilmesi, Karadeniz'de nakliye serbesti ve Karadeniz güvenliği konuları ele alınacak. Ayrıca Sıbiga’nın Türkiye’de bulunacağı resmî temaslarda Zafer Planı, Ukrayna’nın NATO'ya entegrasyonu ve Barış Formülü konularına odaklanılacak.

Sıbiga, Türkiye'deki Ukrayna ve Kırım Tatar diasporasıyla bir araya gelecek.

SAHA EXPO 2024

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, 22-26 Ekim'de İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan  SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na (SAHA EXPO 2024) katılacak. Fuarda Türk savunma şirketleriyle ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak.

Ayrıca Sıbiga İstanbul Üniversitesi "Ukrayna Dili ve Edebiyatı" bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerini ziyaret edecek. Akademik iş birliğini genişletmenin yanı sıra Türkiye'de Ukrayna dilinin öğrenimini destekleme olanakları değerlendirilecek.

Andriy Sıbiga, 2016-2021 yılları arasında Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği görevini yapmıştı.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.