SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da 144 bin kilometrekarelik alan mayınlı

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı, Ukrayna'da 144 bin kilometrelik alanın potansiyel olarak mayınlı olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da 144 bin kilometrekarelik alan mayınlı

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Bogdan Drapyat, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) heyetiyle yaptığı görüşmede, Ukrayna'da 144 bin kilometrekarelik alanın "potansiyel olarak mayınlı" kaldığını açıkladı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı basın servisi, görüşmenin ana konularından birinin, Rusya Federasyonu'nun topyekûn saldırı ve işgal girişimi sonrasında ülkenin mayınlarla kirletilmesi olduğunu belirtti.

30 BİN BİN KİLOMETREKARELİK ALAN TEMİZLENDİ

Drapyat, "Ukrayna güvenlik güçlerinin çabaları ve uluslararası ortakların desteği sayesinde, daha önce mayınlarla kirlenen alanların bir kısmını temizlemeyi başardık" dedi. Drapyat, Rusya'nın geniş çaplı işgali sonucunda Ukrayna'nın 144 bin kilometrekarelik alanının potansiyel olarak mayınlı olduğunu, bu rakamın daha önce 174 bin kilometrekare olduğunu belirtti.

Drapyat, Ukraynalı operatörlere yönelik eğitim ve Nikken mayın temizleme araçlarının işletilmesi de dahil olmak üzere insani mayın temizleme çalışmaları için Japon ortaklara teşekkür etti. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı JICA'nın Yönetim ve Barışın Geliştirilmesi Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Hiroto Kamiishi, "Japon uzmanlar, Ukraynalı uzmanlara yönelik yeni eğitimlerin mümkün olan en kısa sürede organize edilmesi için daha aktif çalışacak" dedi. Kamiishi, "Kapımız iş birliğine her zaman açık" diye ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.