SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, savaş uçaklarının eşliğinde Berlin'e geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün Roma'da Papa Francis, İtalya Cumhurbaşkanı ve İtalya Başbakanı ile bir araya gelmişti. Zelenskıy, Roma'nın ardından Avrupa'daki temaslarına Berlin'de devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2023 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, savaş uçaklarının eşliğinde Berlin'e geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün İtalya'nın başkenti Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmüştü. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ardından Papa Francis ile de ikili görüşme yapmıştı. Zelenskıy, bugün savaş uçaklarının eşliğinde Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya'nın başlattığı savaşın ardından ilk kez Almanya'nın başkentine geldi. Güvenlik nedeniyle ziyaret programı belirli olmayan Zelenskıy, Berlin ziyaretini Twitter üzerinden duyurdu. Zelenskıy, 14 Mayıs 2023 tarihi erken saatlerde yayımladığı açıklamada, "Berlin'de. Silahlar. Güçlü paket. Hava savunması. Yeniden yapılanma. AB. NATO. Güvenlik" notunu düştü.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY, BERLİN'DE

Ukrayna Cumhurbaşkanı, dün İtalya ve Vatikan'ı ziyaret etmişti. Ardından, bir Alman Hava Kuvvetleri uçağı Zelenskıy'e Berlin'e kadar eşlik etti. 

Güvenlik nedeniyle Zelenskıy'ın programı tam olarak bilinmiyor. Bugün, Berlin'de Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Alman Şansölyesi Olaf Scholz tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.